Søndergaard om Nadim: Det har været hårdt for hende

Presset fra omverdenen har været meget hårdt ved Nadia Nadim, mener landstræner Lars Søndergaard.

Nadia Nadim (tv.) var mandag samlet med sine landsholdskammerater for første gang inden EM-slutrunden. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Nadia Nadim (tv.) var mandag samlet med sine landsholdskammerater for første gang inden EM-slutrunden. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nadia Nadim skældte og smældte og kaldte pressens arbejde for elendigt, da hun mandag stillede op og forsvarede sit ambassadørskab for VM i Qatar.

Den 34-årige fodboldspiller var i kamphumør, svarede småspydigt på spørgsmål fra pressen og var ikke bleg for selv at stille spørgsmål.

Selv om hendes svar har været efterspurgt, har hun stort set holdt sig fra pressen, siden hun 1. april løftede sløret for sin ambassadørrolle.

Det har hun blandt andet gjort, fordi hun har haft travlt med at gøre sin medicinuddannelse færdig, fortalte hun. Men også fordi hun har følt sig mobbet af dele af pressen, som ifølge hende har tegnet et negativt billede af hende og ambassadørskabet.

Da det kom til det, som hun opfatter som mobning, droppede hun helt relationen til pressen. Og det kan landstræner Lars Søndergaard til dels godt sætte sig ind i, selv om han mener, man bør være åben.

- I skal ikke underkende Nadia. Hun er en stærk person. Men det her har været ekstremt hårdt for hende, fortæller landstræner Lars Søndergaard.

- Hun er blevet bygget op og er endt på en piedestal som årets dansker, og så blev hun angrebet fra alle sider. Det har ikke været let for hende.

Nadia Nadim, der er født i Afghanistan og flygtede til Danmark som barn, blev kåret som årets dansker i 2017, og hun er blevet beundret for sit arbejde for flygtninge.

Men da hun stod frem som ambassadør for en slutrunde i et land, hvor det er ulovligt at være homoseksuel, og hvor tusindvis af migrantarbejdere er døde under byggerierne af blandt andet VM-stadioner, kom stormen buldrende.

Dansk Boldspil-Union (DBU) fordømte ambassadørskabet, Dansk Flygtningehjælp afbrød samarbejdet og kritikere kaldte det for en blåstempling af et totalitært regime.

Nadia Nadim er langtfra den eneste fodboldkendis, der er blevet ambassadør for VM i Qatar. Også en personlighed som David Beckham bliver betalt for at promovere slutrunden.

- Nadia kommer fra nogle bestemte kår, og så mange penge har hun heller ikke tjent på at spille fodbold. Og så ser hun nogle andre koryfæer, der tjener mange flere penge og også er ambassadører, som går ret frit igennem i pressen, siger Søndergaard som forklaring på, at Nadim reagerer skarpt over for pressen.

Lars Søndergaard giver selv udtryk for, at han ligesom DBU er uenig i Nadia Nadims måde at påvirke Qatar på. Da han udtog hende til EM-landsholdet, fortalte han, at han så frem til at høre hendes forklaring.

Nu har han fået en forklaring, og selv om han altså ikke er enig, så er han glad for at have talt med hende om det.

- Det letter at tale med en person. Jeg kan mærke, at Nadia er den samme, som hun altid har været, og det er det vigtige for mig, siger han.

Lars Søndergaard udtog Nadia Nadim, fordi han er blevet bedt om at fokusere på det sportslige. I den kontekst har angriberen scoret tre mål i tre kampe, siden hun for nylig fik comeback efter flere måneders skadespause.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden