Sønderjyske-angriber skaber uro mellem ledelse og trup

Marc Dal Hende dedikerede søndag en sejr i 1. division til angriber, som Sønderjyske har sendt på U19-holdet.

Abdulrahman Taiwo blev i sidste uge sendt på Sønderjyskes U19-hold. Søndag dedikerede anfører Marc Dal Hende en sejr over Fredericia til den nigerianske angriber. Mandag er konflikten løst, og Taiwo er tilbage på førsteholdet (Arkivfoto). <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Abdulrahman Taiwo blev i sidste uge sendt på Sønderjyskes U19-hold. Søndag dedikerede anfører Marc Dal Hende en sejr over Fredericia til den nigerianske angriber. Mandag er konflikten løst, og Taiwo er tilbage på førsteholdet (Arkivfoto). Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Sønderjyske-angriberen Abdulrahman Taiwo har skabt uro mellem klubbens ledelse og spillertrup.

Ledelsen har valgt at sende den 24-årige nigerianer ned på U19-holdet på grund af uærlighed, men klubbens beslutning får tilsyneladende ikke opbakning i spillertruppen.

Efter søndagens 3-1-sejr på udebane over FC Fredericia kom anfører Marc Dal Hende med opbakning til den degraderede nigerianer.

- Denne sejr dedikerer vi til Taiwo.

- Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger Marc Dal Hende til avisen Der Nordschleswiger.

Sportsdirektør Esben Hansen vil ikke gå i detaljer med sagen, men han forklarer til avisen, at den nigerianske angriber er sendt på U19-holdet på grund af uærlighed.

- Det er en ekstraordinær beslutning, og det er et værktøj, som vi ikke kan lide at bruge, og vi gør det ikke i stor skala, forhåbentlig aldrig igen.

- Men det er det eneste middel, vi har, siger Esben Hansen til Der Nordschleswiger.

Sportsdirektøren mener ikke, at sagen vil skabe grobund for en konflikt mellem ledelse og trup.

- Nej, ikke fra min side. Vi har hørt på, hvad spillerne havde at sige, men det er vigtigt at forstå, at det er klubben, der træffer beslutningerne, siger Hansen til avisen.

Senere på mandagen valgte Sønderjyske at tage nigerianeren til nåde og lade ham træne med førsteholdet.

- Jeg har løst problemet sammen med Taiwos agent. Den tillid, der skal være mellem arbejdstager og arbejdsgiver, er genoprettet, siger Esben Hansen til Der Nordschleswiger.

Abdulrahman Taiwo kom til Sønderjyske sidste sommer fra slovakiske Dunajska Streda. Nigerianeren har kontrakt med Haderslev-klubben i yderligere tre sæsoner.

Sønderjyske rykkede i sidste sæson ud af Superligaen. I øjeblikket indtager holdet en tredjeplads i 1. division.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.