Sønderjyske regner med kampafvikling trods stormvarsel

Ifølge DMI-meteorolog kan man forvente hård kuling med vindstød, der kan nå op til stormstyrke nær Haderslev.

Sønderjyske på Hvidovre stadion i silende regnvejr,  fredag den 10. december 2021. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Sønderjyske på Hvidovre stadion i silende regnvejr, fredag den 10. december 2021. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fodboldklubben Sønderjyske regner fortsat med at afvikle forårspremieren i Superligaen fredag aften mod AGF, selv om DMI har varslet om storm i Syddanmark i samme tidsrum.

DMI sendte torsdag morgen en varsel om, at en storm kaldet Nora vil ramme Danmark fredag og natten til lørdag. Men i Sønderjyske gør man sig alligevel klar til kamp.

- Vi gør klar til at skulle spille, siger Jacob Ravn, pressechef i Sønderjyske.

Klubben er dog bevidst om, at tingene sagtens kan ændre sig.

- I sidste ende er det dommerne, der sammen med Divisionsforeningen beslutter, om kampen skal spilles eller ej, siger Jacob Ravn.

Han fortæller at det ikke vil være første gang, at der bliver spillet under usædvanlige forhold.

Her fremhæver han en kamp i november 2016, hvor FC Midtjylland gæstede Sønderjyske i Haderslev.

FC Midtjyllands daværende målmand Johan Dahlin greb sit eget udspark, efter et vindstød havde blæst bolden tilbage til målmanden. Dommer Michael Johansen måtte derfor dømme indirekte frispark til hjemmeholdet.

Anbefalinger fra myndighederne kan også få betydning, når dommerne og den lokale sikkerhedschef skal vurdere, hvorvidt kampen skal afvikles.

- Det er op til dommeren at vurdere, om man kan spille kampen rent fodboldmæssigt, siger Peter Ebbesen, turneringschef hos Divisionsforeningen, der har været i kontakt med Sønderjyske torsdag formiddag.

- Om det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afvikle kampen er op til den lokale sikkerhedschef i samarbejde med myndighederne, tilføjer han.

Ifølge den seneste prognose fra DMI, så trækker den kraftigste vind en smule længere mod syd. Det betyder, at der går længere tid, før vinden kommer op over Sønderjylland.

- Der vil ikke være en regulær storm i de tidligere aftentimer, men en hård kuling med vindstød, der kan nå op til stormstyrke, siger Anja Drost Bodholdt, meteorolog hos DMI.

Hos fredagens værter er man bevidst om, at vejret kan få en konsekvens på tilskuerrækkerne.

- Det kommer nok til at koste nogle tilskuere. Selv om vi spiller, er det nok ikke alle, der har lyst til at stå i en stiv kuling, siger Jacob Ravn.

Opgøret mellem Sønderjyske og AGF begynder fredag klokken 19 på Sydbank Park

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.