Sønderjyske tror på overlevelse trods ti kampe uden sejr

Trods en sidsteplads og en lang stime uden sejre tror Sønderjyske fuldt og fast på overlevelse i Superligaen.

Henrik Hansen tror fuldt og fast på, at Sønderjyske overlever i Superligaen, selv om klubben ikke har vundet i ti kampe. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Henrik Hansen tror fuldt og fast på, at Sønderjyske overlever i Superligaen, selv om klubben ikke har vundet i ti kampe. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ikke siden 19. september 2021 er Sønderjyske gået fra banen som sejrherre i en superligakamp.

Den jammerlige stime har efterladt Haderslev-klubben på Superligaens sidsteplads med bare ti point for 19 kampe, hvilket er syv færre end FC Nordsjælland, der lige nu ligger lige over stregen.

- I realiteten burde vi jo være døde og begravet med det pointsnit, men det er vi ikke, så nu skal vi gribe den mulighed, der er. Holdene foran os har heller ikke præsteret til ug. Vi tror fuldt og fast på, at vi overlever, siger Sønderjyske-profilen Mads Albæk.

Sønderjyske tabte forårspremieren mod AGF med 2-3 efter et sent drop, og mandag aften led klubben et 0-1-nederlag ude mod mestrene fra Brøndby.

I begge kampe har Albæk og co. dog været godt med spillemæssigt, og det giver tro på tingene, selv om pointhøsten er mangelfuld.

- Vores præstationer giver fornyet håb. Jeg ved godt, at folk vil se point, og det er også, hvad vi selv gerne vil, men når man ligesom kan se på vores indsats, at det er lige ved og næsten, giver det en vis tro.

- Det bliver vi nødt til at holde hinanden op på, for hvis vi kun kigger på pointene, giver det jo ikke selvtillid. Vi er nødt til at finde selvtilliden andre steder, for ellers kan vi lige så godt give op, men det gør vi selvfølgelig ikke, fastslår Albæk.

Selv om Sønderjyske nu har to kampe færre til at hente rivalerne, er cheftræner Henrik Hansen ikke blevet mindre optimistisk end før foråret.

- Der er vel ét point mere at hente nu, men det er det samme, der venter, og det er det samme, jeg tror på. Der er masser af kampe og point at spille om, og der kommer mange kampe indbyrdes.

- Ja, der er to kampe færre, men til gengæld har jeg set et hold, der er vokset i de to kampe og fra uge til uge. Det gør mig fortrøstningsfuld, men nu mangler vi pointene.

- Min følelse er, at det er et spørgsmål om tid, før det er os, der kan høste frugterne, siger Henrik Hansen, der kom til Sønderjyske fra en stilling som assistent i OB denne vinter og nu har stået i spidsen for holdet i to kampe.

Cheftræneren lader sig ikke gå på af, at mange i fodboldverdenen ikke tror på de lyseblå fra Haderslev.

- Uden for Sønderjyske er der jo ikke nogen, der tror eller har troet på det, men jeg tror fuldt os fast på, at vi overlever, understreger Henrik Hansen.

Sønderjyskes næste opgave er på søndag hjemme mod OB, der i øjeblikket er ti point foran i tabellen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden