Sønderjyske vinder tæt duel om andenplads på isen

Sønderjyske var bagud 0-2 hjemme mod Herning, men vandt opgøret om grundspillets andenplads med 3-2.

Sønderjyskes spillere havde mest at glæde sig over i Metal Ligaen tirsdag aften. Fotoet her er fra pokalsemifinalen i februar. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Sønderjyskes spillere havde mest at glæde sig over i Metal Ligaen tirsdag aften. Fotoet her er fra pokalsemifinalen i februar. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sønderjyskes ishockeyherrer trak sig sejrrigt ud af den direkte duel om andenpladsen i Metal Ligaens grundspil.

Tirsdag aften mødtes rækkens nummer to og tre nemlig i grundspillets sidste runde, da Sønderjyske tog imod Herning Blue Fox. Det endte med en sejr på 3-2 til hjemmeholdet, som ellers var bagud med 0-2 efter mindre end fire minutters spil.

Sønderjyderne arbejdede sig ind i kampen, og midtvejs i anden periode kunne fansene i Vojens juble over en reducering.

I tredje periode var Sønderjyske klart bedst og scorede to gange og tog dermed sejren og andenpladsen med et point ned til Herning.

Andenpladsen er vigtig, da den giver hjemmebanefordel, i tilfælde af at en slutspilsserie går ud i en syvende og afgørende kamp i kvartfinalen og semifinalen - og potentielt også i finalen, hvis grundspilsvinderen ikke er modstanderen.

Netop Sønderjyske og Herning er nu seedet til at møde hinanden i semifinalen. Først skal de dog nedlægge henholdsvis Odense Bulldogs og Rungsted Seier Capital i kvartfinalen.

Netop Rungsted fik en fin afslutning på grundspillet med en 4-2-sejr ude over Herlev.

Allerede inden sidste spillerunde var Aalborg Pirates sikker på at vinde grundspillet. Derfor havde nordjyderne ikke det store på spil i udekampen mod Odense Bulldogs, som til gengæld havde muligheden for at avancere en enkelt plads.

Det lykkedes dog ikke for fynboerne, som tabte 2-4 på egen is.

Rækkens bundprop, Rødovre Mighty Bulls, gik ufrivilligt på tidlig sommerferie med en sejr på 3-1 over Esbjerg Energy. I slutningen af anden periode scorede Christopher Rübenach to gange på 14 sekunder.

Slutspillet går i gang allerede på fredag med kvartfinaleserien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.