Southgate langer ud efter engelske fans efter buhråb

Engelske fans buhede ad Harry Maguire tirsdag på Wembley. "En joke", kalder landstræneren fansenes opførsel.

Harry Maguire (til venstre) spillede hele kampen for England tirsdag, men han var ikke den mest populære spiller på Wembley. <i>Glyn Kirk/Ritzau Scanpix</i>

Harry Maguire (til venstre) spillede hele kampen for England tirsdag, men han var ikke den mest populære spiller på Wembley. Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Manchester Uniteds Harry Maguire har bestemt ikke haft sin bedste sæson. Kritikken er haglet ned over ham, og han har måttet lægge øre til meget hån.

Trods de pauvre indsatser på banen i sæsonen var han at finde i startopstillingen til Englands testkamp tirsdag på Wembley mod Elfenbenskysten. Men det var alle fans ikke tilfredse med.

Fra flere sektioner på stadion blev der buhet mod forsvarsspilleren. En opførsel, som landstræner Gareth Southgate kun har foragt til overs for.

- Jeg synes, at den modtagelse, han fik, var en joke. En komplet joke, siger landstræneren ifølge AFP.

- Det, han har gjort for os, og sådan som han har spillet for os, har været fænomenalt. Jeg fatter det ikke.

Southgate forholder sig ikke til Maguires præstationer på klubplan. Men for de engelske fans burde det ifølge ham ikke være svært at se, hvorfor man burde støtte stopperen.

- Når han har spillet på det niveau (for England, red.), som han har, og leveret for os, som han har, burde der være fuld opbakning til ham, lyder det fra Southgate.

England vandt testkampen mod Elfenbenskysten 3-0, og Harry Maguire spillede alle 90 minutter i centerforsvaret.

Flere af de engelske holdkammerater har efterfølgende også været ude med opbakning til Maguire. Blandt andet sagde Jack Grealish på pressemødet bagefter:

- Han har tjent sit land fantastisk, og det er latterligt, at der blev buhet ad ham. Det brød holdet sig ikke om, lød det fra Manchester City-spilleren.

Liverpools Jordan Henderson stemte i på Twitter efter kampen.

- Uden ham (Maguire, red.) havde vores fremskridt i de to seneste slutrunder ikke været mulig. Og så bliver der buhet ad ham på hjemmebane uden grund - hvad er vi blevet til? Det, der skete i aften, var forkert, skrev han.

Harry Maguire er anfører for Manchester United. Han har i denne sæson spillet 31 kampe for klubben.

På landsholdet står han noteret for 41 kampe i karrieren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.