Spanier forsvarer bravt sin førertrøje i australsk triumf

Juan Pedro Lopez fører fortsat Giro d'Italia efter 9. etape, som blev vundet af australske Jai Hindley.

Jai Hindley (th.) tog sejren for næsen af blandt andre Richard Carapaz (tv.). <i>Jennifer Lorenzini/Reuters</i>

Jai Hindley (th.) tog sejren for næsen af blandt andre Richard Carapaz (tv.). Jennifer Lorenzini/Reuters

Kun de stærkeste klatrere var tilbage, da 9. etape blev afgjort i Giro d'Italia søndag eftermiddag, og Jai Hindley (Bora) trak det længste strå.

På toppen af stigningen med navnet Blockhaus sprintede australieren fra sine fem følgesvende og rakte den ene arm i vejret i triumf.

Franske Romain Bardet (DSM) snuppede andenpladsen, mens Richard Carapaz (Ineos), som er favorit til den samlede sejr, tog tredjepladsen.

Trek-rytteren Juan Pedro Lopez kæmpede en brav kamp for at forsvare sin lyserøde førertrøje, og det lykkedes lige nøjagtig.

Dermed kan den 24-årige spanier mandag holde hviledag som løbets førende rytter. Han har nu 12 sekunder ned til Joao Almeida (UAE), som kom i mål med de forreste. Bardet er 14 sekunder efter, og Carapaz er 15 sekunder efter.

Rytterne startede søndagens etape med at køre opad, og flere af de tunge folk blev hægtet af feltet nærmest med det samme. Andre stak af fra feltet, og et udbrud på ni ryttere fik lov at køre væk.

På etapens næstsidste stigning eksploderede udbruddet, da Nans Peters (AG2R) accelererede. Opløsningen betød, at samarbejdet forsvandt, og allerede inden rytterne kørte ind på den sidste stigning, var alle mand samlet.

Men så eksploderede det igen. Rui Costa (UAE) satte et hårdt tempo forrest i feltet op ad Blockhaus-stigningen, og så faldt Simon Yates (BikeExchange) af feltet. Han var ellers spået en stor rolle i det samlede klassement, men har beklaget sig over knæproblemer.

Ineos overtog senere føringsarbejdet i front, og så var det blot et spørgsmål om tid, før Richard Carapaz gik til angreb.

Det skete med 4,6 kilometer til mål. Romain Bardet og Mikel Landa (Bahrain) fulgte ham, og to kilometer senere nåede Joao Almeida, Jai Hindley og Domenico Pozzovivo (Wanty) op til trioen i front.

Der var kortvarigt splittelse mellem de seks ryttere igen, men på den sidste kilometer lod alle til at være tilfredse med at afgøre etapen i en spurt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.