Spansk liga når til enighed med kvindelige fodbolddommere

Kampene i Spaniens bedste fodboldrække for kvinder kan begynde, efter at dommerne har lavet en aftale.

Real Madrid-spilleren Sofie Svava, som her ses i aktion for landsholdet, og holdkammeraterne kan komme i kamp igen i Spanien. <i>Justin Tallis/Ritzau Scanpix</i>

Real Madrid-spilleren Sofie Svava, som her ses i aktion for landsholdet, og holdkammeraterne kan komme i kamp igen i Spanien. Justin Tallis/Ritzau Scanpix

Strejken blandt de kvindelige fodbolddommere i Spanien er forbi.

Kampene i den bedste spanske række for kvinder, Liga F, blev udsat i den forgangne weekend, fordi dommerne ikke var tilfredse med de vilkår, de skulle dømme under.

De forlangte at blive professionelle på lige fod med dommerne i mændenes liga og mødte ikke op til de planlagte kamptidspunkter.

Nu er de blevet enige med ligaforeningen LPFF om en ny aftale, skriver sidstnævnte ifølge AFP i en pressemeddelelse.

- Liga F oplyser, at dommernes fagforening har accepteret et forslag fra ligaen, så kvindernes professionelle liga vil blive genoptaget i den kommende weekend efter den skammelige episode i første spillerunde, som aldrig skulle være sket, lyder det.

Dommernes lønninger er ifølge AFP blevet hævet betragteligt. Fremover tikker der 1666 euro - cirka 12.400 kroner - ind på kontoen for hver kamp mod blot 2200 kroner førhen.

For dommerassistenter går lønnen fra cirka 1200 kroner til knap 8000 kroner per kamp.

Fire danskere spiller i den spanske liga, der de seneste tre sæsoner er blevet vundet af FC Barcelona.

Caroline Møller og Sofie Svava spiller for Real Madrid, Rikke Marie Madsen er på kontrakt i Madrid CFF, og Cecilie Struck er på kontrakt i Rayo Vallecano.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden