Spartak Moskva er ekskluderet: Vi bringer folk sammen

Spartak Moskva er blevet smidt ud af Europa League på grund af den russiske invasion af Ukraine.

Spartak Moskva gik videre fra sin indledende gruppe som nummer et og strøg direkte i ottendedelsfinalen. <i>Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix</i>

Spartak Moskva gik videre fra sin indledende gruppe som nummer et og strøg direkte i ottendedelsfinalen. Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix

Ruslands invasion af Ukraine koster hovedstadsklubben Spartak Moskva deltagelsen i fodboldturneringen Europa League.

Den russiske klub støtter ikke beslutningen, som Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) mandag traf ved at udelukke samtlige russiske klubber og landshold fra internationale turneringer.

- Uefa og Fifas afgørelse var forventet, men beklagelig. Desværre er de præstationer, vores klub har leveret i Europa League, blevet annulleret af årsager, der ligger langt uden for sportens område.

- Spartak har millioner af fans. Ikke kun i Rusland, men i hele verden. Vores op- og nedture bringer folk fra dusinvis af lande sammen. Vi tror på, at sport selv i de sværeste tider skal have som mål at bygge broer og ikke brænde dem, skriver klubben på sin hjemmeside.

I gruppespillet sluttede Spartak Moskva som nummer et, selv om modstanderne hed Napoli, Leicester og Legia Warszawa.

Den russiske storklub skulle have mødt RB Leipzig i ottendedelsfinalen, men vil nu i stedet koncentrere sig om den nationale liga.

Spartak opfordrer desuden til, at der hurtigst muligt findes en fredelig løsning på krigen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.