Spillerne tabte Bo Henriksen: Det må være payback

Under fejringen af pokaltriumfen blev Bo Henriksen tabt, men han tager episoden med et smil.

Bo Henriksen blev badet i øl af spillerne, som forsømte at gribe træneren under fejringen. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Bo Henriksen blev badet i øl af spillerne, som forsømte at gribe træneren under fejringen. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den første titel i Bo Henriksens trænerkarriere skal fejres på behørig vis.

Det lægger han ikke skjul på, efter at FC Midtjylland torsdag eftermiddag besejrede OB i pokalfinalen på Brøndby Stadion efter straffesparkskonkurrence.

Men i euforien over klubbens første titel i to år glemte spillerne at gribe Bo Henriksen, da han fik en lufttur under fejringen.

- Det må være payback eller et eller andet. Jeg må have kørt dem for hårdt, siger hovedpersonen med et smil.

- Ej, vi har spillet 51 kampe, og det har været en god tur. Hold kæft, hvor var det fedt. Jeg fik en tur op, og så nægtede de at gribe mig. Det må jeg så tage til efterretning.

Anfører Erik Sviatchenko deltog ikke selv i luftturen, men han giver gerne sit besyv med.

- Jeg var lige ovre for at snakke med nogle andre. Tabte de ham? Han er i problemer, joker forsvarsspilleren, som noterer sig, at cheftræneren blev badet i øl.

- Han ser våd ud derovre. Det er fuldt fortjent, og det er fedt. Han har også hungret efter at vinde en pokalfinale, siger Sviatchenko.

Efter knap et års trænerpause takkede Bo Henriksen sidste sommer ja til jobbet som FC Midtjyllands styrmand.

Det er stort for den tidligere angriber, at han nu også kan fejre en titel.

- Man føler sig som en del af noget stort. Man føler sig som en del af en gruppe, som har gjort noget fantastisk gennem lang tid. Vi har spillet 51 kampe, og så kulminerer det med, at vi får lov at løfte et trofæ.

- Det er en fed følelse, og jeg er stolt af de gutter, som har rendt rundt og kæmpet. De har lavet en kultur og en gruppe, som stoler på hinanden, siger han.

FC Midtjylland missede det danske mesterskab efter et parløb med FC København, men kommer alligevel ud af sæsonen med et trofæ.

Holdet havde favoritværdigheden på sin side inden opgøret, men formåede ikke at dominere begivenhederne før den forlængede spilletid.

Her viste FC Midtjylland sig som det bedste hold, og i straffesparkskonkurrencen var midtjyderne også skarpest.

- Det var ikke det smukkeste. OB var lige så gode som os.

- Jeg synes ikke, vi spillede en fantastisk fodboldkamp. Vi var gode i den forlængede spilletid, men det var jo sådan noget tjubangfodbold. Det blev omstilling på omstilling.

- Vi ramte ikke det niveau, vi gerne ville. Der er mange facetter i det. OB gjorde det også svært for os. Det må vi bare erkende, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.