Sporten hylder mesteren Federer og begræder karrierestop

Roger Federers enestående karriere inden for tennissporten har efterladt et stort indtryk på andre sportsfolk.

Roger Federer vandt 20 grand slam-titler. Heraf otte Wimbledon-titler. Det blev også til 310 uger som verdensetter. (Arkivfoto). <i>David Gray/Ritzau Scanpix</i>

Roger Federer vandt 20 grand slam-titler. Heraf otte Wimbledon-titler. Det blev også til 310 uger som verdensetter. (Arkivfoto). David Gray/Ritzau Scanpix

Flere nuværende og tidligere tennisspillere samt turneringer hylder Roger Federer på dagen, hvor den 41-årige schweizer annoncerede sit karrierestop.

Her er et udpluk af de mange reaktioner fra Twitter:

* Rafael Nadal, spansk tennisspiller: - Kære Roger, min ven og rival. Jeg ville ønske, at denne dag aldrig var kommet. Det er en trist dag for mig personligt og for sporten i hele verden. Det har været en ære og et privilegium at dele alle disse år med dig. Vi har oplevet så mange fantastiske ting sammen på og uden for banen.

* Juan Martin del Potro, tidligere argentinsk tennisspiller: - Jeg elsker dig. Mange tak for alt, hvad du har gjort for tennissporten og for mig. Tennisverdenen bliver aldrig den samme uden dig.

* Andy Roddick, tidligere amerikansk tennisspiller: - Held og lykke, Roger. Tak for de mange minder, vi har delt sammen, min ven. Det har været en ære at dele tid og oplevelser med dig på de allermest hellige baner i vores sport.

* David Ferrer, tidligere spansk tennisspiller: - Den sørgeligste dag i tennissporten. Tak, Federer.

* Wimbledon, verdens ældste tennisturnering: - Hvor skal vi dog begynde, Roger? Det har været et privilegium at være vidne til din rejse og se dig blive en mester på alle måder.

* Milos Raonic, canadisk tennisspiller: - Tak for at have gjort mere for tennissporten end nogen som helst anden person.

* Gary Lineker, tidligere engelsk fodboldspiller: - Det har været en af de største fornøjelser i livet at se dig spille. Du har bragt stor glæde til så mange. Held og lykke med det, der venter.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.