Sportschef: Axelsen og Antonsen udfordrer dansk model

Viktor Axelsen træner i udlandet, og Anders Antonsen overvejer det samme. Det skaber bekymring hos sportschef.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen ses her træne med landsholdet på det nationale træningscenter i Brøndby i 2020. Det er i dag en sjældenhed, efter at Axelsen har rykket sin træning til Dubai. Nu overvejer Antonsen, hvad han vil gøre fremadrettet. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen og Anders Antonsen ses her træne med landsholdet på det nationale træningscenter i Brøndby i 2020. Det er i dag en sjældenhed, efter at Axelsen har rykket sin træning til Dubai. Nu overvejer Antonsen, hvad han vil gøre fremadrettet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis Anders Antonsen vælger at følge i Viktor Axelsens fodspor og træne meget i udlandet, udfordrer det modellen i dansk badminton.

Sådan lyder det fra Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark. Han har talt med Antonsen, der har luftet forskellige tanker om fremtiden, der indebærer træning i udlandet.

Oven på et VM, hvor Axelsen som den eneste dansker nåede kvartfinalen og senere vandt guld, skal turneringen og det hjemlige setup evalueres grundigt.

Det handler blandt andet om at opretholde et højt niveau i landsholdets træning i Brøndby.

Axelsen har valgt at træne i Dubai i stedet for Brøndby, og derved sænkes kvaliteten i den daglige landsholdstræning i herresingle. Især hvis også Antonsen siger farvel.

- Vi anerkender, at i og med at vi har at gøre med en sparringsport, så er vores model bygget op på, at de gode spillere træner med de unge, der er på vej frem. Det er centralt i vores model.

- Hvis de gode ikke er der i samme grad som tidligere, så er det logik, at vi har en udfordring med vores træningsmiljø. Vi vil gerne have så mange gode spillere som muligt, siger Meibom.

- Vi skal drøfte, hvad det betyder for vores model på kort og længere sigt. Det vil vi bruge tid på at kigge på internt, når vi bliver klar over, hvad det ender med.

Sportschefen talte med Antonsen under VM i Japan og understreger, at der ikke er truffet endegyldige beslutninger.

- Timingen var dårlig, for sådan noget skal vi ikke bruge tid på under VM. Men det slap ud, og det var ikke noget, han ønskede. Vi vidste godt, at han har de tanker.

- Planen var, at det var noget, vi kiggede på efter OL i 2024. Vi kan så konstatere nu, at de tanker er blevet mere aktuelle for ham. Det vil vi gerne tage en snak med ham om, forklarer Meibom.

Det er endnu meget usikkert, hvad der kommer til at ske.

- Jeg har faktisk svært ved at sige, hvad det betyder. For det er stadig meget ukonkret. Anders har ikke gjort op med sig selv, hvad det præcis vil betyde. Lige nu vil han ikke rykke til udlandet.

- Han flytter ikke til udlandet, men vil bare gerne opholde sig mere i udlandet mellem turneringer, som jeg forstår det, siger Meibom.

Sportschefen vil tage en grundig snak med Antonsen, når han kommer hjem fra Østen.

- Det har betydning for os, hvor meget han er væk. Og hvilken grad af autonomi ønsker han, og kan vi rumme det inden for vores kollektive landsholdsaftale? Det afhænger af, hvilken vej han vælger at gå.

- Det er ikke spillerne, som definerer rammer for eliteprogrammet. I sidste ende er det os, der har ledelsesretten. Men selvfølgelig ønsker vi også at gå i dialog med spillerne og få deres perspektiv inddraget, siger han.

Sportschefen påpeger, at det kræver økonomi at kunne gøre det, som Axelsen har gjort.

- De fleste har ikke økonomi til at lave deres eget team. Hvis du vælger at gå ligesom Viktor, så skal du have dit eget team og rejse rundt på egen hånd.

Han hæfter sig ved, at der er lavet en juridisk aftale med spillerne, hvor der er nogle klare rammer.

- Den aftale kan vi ikke bryde. Det kunne vi ikke for Viktor, og det kommer vi heller ikke til at gøre for Anders. Det ved han også godt, og det er han helt med på.

- Så kan du ikke få de goder, som er en del af den kollektive aftale. Som blandt andet hedder en træner og fysioterapeut til turneringerne. Så skal du etablere det selv.

- Det er det, Viktor har gjort nede i Dubai. Det vil også være scenariet for Anders, hvis han vælger at være meget væk fra Danmark, konstaterer Meibom.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.