Sportschef øjner fremtidig medalje i damesingle

Efter flere magre år i damesingle kigger Badminton Danmarks sportschef frem mod 2024 med medaljeambitioner.

Mia Blichfeldt er lige nu den højest rangerede danske kvinde med sin 15.-plads på verdensranglisten. Hun har tidligere været oppe som nummer 11. Hvis man spørger sportschef Jens Meibom, skal hun endnu højere op i de kommende år. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Mia Blichfeldt er lige nu den højest rangerede danske kvinde med sin 15.-plads på verdensranglisten. Hun har tidligere været oppe som nummer 11. Hvis man spørger sportschef Jens Meibom, skal hun endnu højere op i de kommende år. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det er en del år siden, at Danmark har haft en topspiller i damesingle. Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, anerkender, det har været nogle magre år, men han ser optimistisk på fremtiden.

- Jeg synes grundlæggende, vi har en gruppe af damesinglespillere, som er bedre, end den har været i mange år.

- Anført af Mia Blichfeldt og Line Christophersen har vi en gruppe unge damesingler, som, jeg synes, har et stort potentiale. Men vi ser selvfølgelig gerne snart, at de begynder at rykke helt op og spille med om medaljer, siger Jens Meibom.

Tine Baun var den seneste danske spiller, der blandede sig i den absolutte verdenselite med tre All England-sejre og en VM-bronzemedalje i 2010. Det er nu ni år siden, hun lagde ketsjeren på hylden.

- Tager du Tine Baun, så slog hun først igennem i slutningen af 20’erne. Generelt er det sådan, at det først er, når de bliver 25 år, at vi rigtig kan se deres potentiale, og de for alvor folder sig ud.

Mia Blichfeldt har lige rundet 25 år. Hun er den bedst placerede dansker på verdensranglisten med sin 15.-plads, og derfor også en spiller, man har forventninger til.

- Mia har niveauet til det. Men nu har hun haft en lang skadesperiode, så hun skal tilbage igen. Og så skal hun have nogle sejre og få noget selvtillid ind i kroppen, siger Jens Meibom.

Den unge gruppe af spillere skal snart til at levere nogle resultater. Det er forventningen hos Badminton Danmark.

- Vi har skrevet i vores elitestrategi, at vi i perioden frem mod 2024 går efter at vinde en medalje ved et af de store mesterskaber. Det er meget ambitiøst, men vi mener ikke, at det er umuligt, siger Jens Meibom.

VM i badminton begynder i Tokyo mandag. Her er Danmark i damesingle repræsenteret med Mia Blichfeldt, Line Christophersen og Line Kjærsfeldt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.