Sportsdirektør afblæser Corts forsvar af bjergtrøjen

Magnus Cort skal nu bruge sine kræfter på at jagte etapesejre, fastslår sportsdirektør Matti Breschel.

For tredje etape i træk kunne Magnus Cort lade sig hylde som midlertidig bjergkonge, da Tour-feltet var kommet i mål i Calais tirsdag eftermiddag. <i>Daniel Cole/Ritzau Scanpix</i>

For tredje etape i træk kunne Magnus Cort lade sig hylde som midlertidig bjergkonge, da Tour-feltet var kommet i mål i Calais tirsdag eftermiddag. Daniel Cole/Ritzau Scanpix

Med sine 11 bjergpoint er Magnus Cort sikret retten til at køre i Tour de Frances prikkede bjergtrøje til og med fredag, hvor 7. etape slutter på kategori 1-stigningen La Planche des Belles Filles.

Men det kan meget vel også blive danskerens sidste dag i spidsen for bjergkonkurrencen, spår EF-sportsdirektør Matti Breschel.

- Jeg tænker, at festen stopper der. Bjergtrøjen har givet ham en masse dejlig opmærksomhed og moral, og han har fået vist flaget.

- Men han er en klasserytter, og han skal koncentrere sig om at forsøge at vinde en etape, siger Breschel.

Direkte adspurgt, om holdledelsen nu giver Cort ordre om at indstille jagten på bjergpoint, lyder det fra sportsdirektøren:

- Alt det her er en del af en plan. Den har vi fulgt, og han ved godt, hvad der er planen fra nu af og de næste uger.

Cort erobrede bjergtrøjen under stor tilskuerjubel på 2. etape fra Sjælland til Fyn.

Siden har feltets øvrige ryttere vist begrænset interesse for at udfordre den eksplosive bornholmer på de overkommelige kategori 4-stigninger, der har præget løbet indtil nu.

- De har også kunnet se, hvor stærk en rytter Magnus er, siger Matti Breschel om konkurrenternes manglende lyst til at deltage i udbrud.

Han slår fast, at holdet er glad for Corts dage i den karakteristiske trikot, selv om det hverken giver EF-trøjen eksponering eller point til verdensranglisten.

- Det er ikke en gimmick, og det er ikke for sjov at have en trøje i verdens største cykelløb. Det kan alle bruge til noget.

- Det er også godt for Magnus at komme ud at svede lidt og føle, han er en vigtig del af løbet, som han helt bestemt har været, siger Matti Breschel.

Onsdag venter en helt flad brostensetape, hvor der ikke er bjergpoint på spil. Torsdag er der fem point på højkant, mens rytterne fredag kører om 14 bjergpoint - heraf ti på den stejle målstigning.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden