Sportsdomstol afviser russisk klage over udelukkelse

Russisk fodbold har fået klage over udelukkelse fra international fodbold afvist af sportsdomstolen CAS.

Ruslands herrelandshold i fodbold har ikke været i aktion siden november sidste år. (Arkivfoto). <i>Olga Maltseva/Ritzau Scanpix</i>

Ruslands herrelandshold i fodbold har ikke været i aktion siden november sidste år. (Arkivfoto). Olga Maltseva/Ritzau Scanpix

Det russiske fodboldlandshold samt klubber fra landet vil fremover fortsat være udelukket fra international fodbold.

Fredag har Den Internationale Sportsdomstol (CAS) afvist en klage fra nogle af aktørerne i russisk fodbold - herunder det nationale forbund og flere klubber.

De mente ikke, det var retfærdigt, da både Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og det europæiske (Uefa) i kølvandet på udbruddet af krigen i Ukraine valgte at udelukke Ruslands landshold og fodboldklubber fra sine turneringer.

En af konsekvenserne var, at Ruslands herrelandshold blev forhindret i at spille playoffkampe om en billet til VM i slutningen af året.

- Panelet (i CAS, red.) slog fast, at eskaleringen af konflikten mellem Rusland og Ukraine og reaktionen fra offentligheden og regeringer verden rundt skabte uforudsete og hidtil usete omstændigheder, som Fifa og Uefa måtte reagere på, lyder det i CAS' opsummering af sin afgørelse.

CAS skriver derudover, at man ærgrer sig over krigens konsekvenser for russisk fodbold, men at konsekvenserne ikke står over behovet for at sikre, at de internationale fodboldturneringer kan afholdes på en sikker og ordentlig måde.

Det var Ruslands fodboldforbund samt klubberne CSKA Moskva, Dynamo Moskva, Zenit Sankt Petersborg og PFC Sochi, der havde klaget til CAS.

Det er ikke første gang, at CAS tager stilling til udelukkelsen af Rusland fra fodboldverdenen.

I marts, kort efter krigens udbrud, afviste CAS også det russiske forbunds samt flere klubbers klage over, at de var blevet udelukket fra Fifas og Uefas turneringer.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.