Sprinterkomet øjner EM-finale efter ny dansk rekord

Ida Karstoft vandt guld i sin Diamond League-debut og sigter nu efter en EM-finale til august.

Ida Karstoft har tre gange i 2022 sat ny dansk rekord på 200 meter udendørs. <i>Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix</i>

Ida Karstoft har tre gange i 2022 sat ny dansk rekord på 200 meter udendørs. Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix

Ida Karstoft smadrer danske rekorder på stribe for tiden, og torsdag nåede karrieren et nyt højdepunkt.

Hun skar yderligere tre hundrededele af sin danske rekord på 200 meter og vandt guld ved Diamond League-stævnet på Bislett Stadion i Oslo.

Det var Karstofts første Diamond League-stævne, og hun havde med 22,73 sekunder god luft ned til nummer to, Beth Dobbin, der løb 23,01.

- Jeg er lidt mundlam. Jeg forsøger bare at suge det til mig og nyde det. Men jeg er mega glad, det er jeg, siger Karstoft kort efter sin triumf.

- Jeg vidste, at hvis jeg løb op til mit bedste, skulle de andre også levere tæt på deres personlige rekorder for at slå mig. Men jeg turde nok ikke ligefrem håbe på en sejr. Det er lidt vanvittig.

I slutningen af maj hed Karstofts personlige rekord på 200 meter 23,39 sekunder, og den 39 år gamle danske rekord lød på 23,36 sekunder.

Men så løb Karstoft først 22,81, siden 22,76 og torsdag altså 22,73 sekunder.

22,73 sekunder rækker til en rangering som nummer 52 i verden i 2022, så drømmen om en topplacering ved VM i juli er stadig rimelig urealistisk.

Men tiden er til gengæld den femtehurtigste af en europæer i år, og det giver forhåbninger for EM i München i august.

- Allerede da jeg slog rekorden første gang, snakkede jeg med min træner om, at det store mål må være at løbe i finalen ved EM.

- VM er noget hårdere. Hver gang jeg sætter rekord, er det et lille skridt på vejen, men der skal nogle flere tiendedele af, hvis jeg skal gøre mig bemærket på verdensplan, siger Karstoft.

Hun vil ikke vurdere, hvor langt hun kan få rekorden ned. Men med fra Oslo tager hun sig ud over sejren og rekorden en vigtig erfaring. Hun præsterede således på en noget større scene end tidligere i karrieren.

- Jeg var ret nervøs i løbet af dagen og bange for, at de ville løbe fra mig. Men jeg var faktisk overrasket over, hvor lidt nervøs jeg var lige før løbet. Det gik meget fint, og jeg tænkte: Hvorfor er jeg mon ikke mere nervøs?

- Men min indstilling er lidt, at det er gået godt indtil videre, så jeg skal ikke tænke for meget over det. Jeg koncentrerer mig om at gøre mit bedste.

Karstoft satte i sidste uge ny dansk rekord på 100 meter, da hun løb 11,32 sekunder ved Copenhagen Open. Tidligere på året satte hun nye danske rekorder på 60 og 200 meter indendørs.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden