Sprudlende Giroud sender Milan videre i Champions League

Med to mål og en assist spillede Olivier Giroud en hovedrolle, da AC Milan vandt over Red Bull Salzburg.

Olivier Giroud var i fokus i onsdagens kamp. <i>Daniele Mascolo/Reuters</i>

Olivier Giroud var i fokus i onsdagens kamp. Daniele Mascolo/Reuters

Det blev ikke til mere end drømme om ottendedelsfinalerne i Champions League for Maurits Kjærgaard, da den unge dansker sammen med sine holdkammerater i Red Bull Salzburg onsdag besøgte AC Milan.

Salzburg var tvunget til at vinde over de italienske mestre for at gå videre, men i stedet endte det i en østrigsk nedtur.

Milan, der havde Simon Kjær på banen fra start, vandt 4-0. Blandt andet takket være en Olivier Giroud i hopla.

Franskmanden lavede to mål og en assist og var altså en af hovedårsagerne til, at Milan holdt fast i andenpladsen i gruppe E, hvor Chelsea som tophold allerede inden runden havde sikret avancement.

Dermed skal Simon Kjær og Milan spille Champions League-fodbold i foråret, mens Maurits Kjærgaard og Salzburg går videre til Europa League som treer i gruppen.

Efter ti minutter kunne Kjærgaard ellers have sørget for en drømmestart for gæsterne, men den danske midtbanespiller missede en stor mulighed i Milans felt. Blot et par minutter senere stod der så 1-0 til Milan.

Olivier Giroud steg til vejrs efter et hjørnespark og pandede bolden ind og hjemmeholdet et skridt nærmere ottendedelsfinalerne.

Salzburg blev ved med at byde sig til offensivt og kom til muligheder. Efter 25 minutter kunne Olivier Giroud dog igen juble over en scoring.

Denne gang kunne Salzburg-spillerne dog hurtigt ånde lettet op, da målet blev kaldt tilbage på grund af offside.

Anden halvleg var kun cirka 45 sekunder gammel, da det så blev 2-0. Igen var Giroud involveret. Franskmanden headede bolden videre til Rade Krunic, der også brugte hovedet til at få målnettet til at blafre.

Nu havde Maurits Kjærgaard og co. travlt. Tre mål skulle der som minimum scores, hvis Salzburg skulle videre.

Bjerget, Salzburg skulle bestige, blev dog endnu højere, da Olivier Giroud igen var på pletten i 57. minut. Den franske målræv var vaks og bankede en returbold i mål på tæt hold.

Det tog pusten fra Salzburg, der i tillægstiden også måtte se Junior Messias gøre det til 4-0.

I gruppens anden kamp vandt Chelsea 2-1 over Dinamo Zagreb, som med en sejr kunne have overhalet Red Bull Salzburg på tredjepladsen.

Chelsea havde ikke noget at spille for, da man i forvejen var sikker på at ende som etter i gruppen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.