Stærke keepere sørger for nulløsning i Merseyside-derby

Titelaspiranten Liverpool smed point for fjerde gang i seks kampe, da Everton spillede til nul i egen hule.

Conor Coady og Everton-kollegerne havde god succes med at tæmme Darwin Nuñez og resten af Liverpools offensiv i sæsonens første Merseyside-derby. <i>Andrew Yates/Ritzau Scanpix</i>

Conor Coady og Everton-kollegerne havde god succes med at tæmme Darwin Nuñez og resten af Liverpools offensiv i sæsonens første Merseyside-derby. Andrew Yates/Ritzau Scanpix

Everton-keeper Jordan Pickford spillede en fremragende kamp, da Liverpool gæstede Goodison Park til det berømte Merseyside-derby i Beatles-byen.

I modsatte ende diskede Alisson Becker også op med flere store redninger, ligesom målrammen stod i vejen nogle gange.

Det betød, at en ellers underholdende kamp endte 0-0.

Otte ud af de ti foregående derbyer på Goodison Park var også endt uden vinder, så resultatet var på den led ikke helt overraskende.

Ganske som ventet var bolden klart mest ved Liverpool-fødder, men i første halvleg havde de rødblusede gæster store problemer med at skabe chancer.

Efter 42 minutter var Liverpool dog tæt på at komme i front ad to omgange. Først fik Jordan Pickford lige hånden på en flot afslutning fra Darwin Nuñez, så bolden slikkede overliggeren. Få sekunder efter tordnede Luis Diaz bolden på indersiden af stolpen.

Tidligere i halvlegen var det Evertons Tom Davies, der ramte stolpen, men tre forsøg på målrammen var det nærmeste en scoring, kampen kom i de første 45 minutter.

Efter pausen fik Everton sværere og sværere ved at sætte angreb sammen. Bolden blev smidt væk, nærmest i samme øjeblik som den blev erobret.

Fejlfrekvensen steg, og det udnyttede Liverpool til at sætte sig tungt på kampen.

Gæsterne sværmede om Jordan Pickfords mål, men den engelske landsholdskeeper diskede op med flere store redninger.

20 minutter inde i halvlegen fik Everton så den kontra, holdet ventede på. Fem mod tre blev Neal Maupay spillet helt fri foran mål, men Allison præsterede en fornem redning.

Få minutter senere kunne han intet gøre, da Conor Coady tæt under mål kunne sætte bolden i nettet. Uheldigvis for Everton viste VAR, at Coady var offside.

Forskrækkelsen tog toppen af Liverpools pres, og i anden halvdel af halvlegen bølgede angrebene frem og tilbage.

I tillægstiden hev Pickford endnu en forrygende redning op, da Mohamed Salah fyrede af fra kort afstand. Sammen med stolpen forhindrede han bolden i at gå ind i en af kampens sidste aktioner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.