Statsministeren er hastet til Paris for at fejre Vingegaard

Mette Frederiksen har afbrudt ferien for at være til stede i Paris til den afsluttende etape i Tour de France.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er ankommet til Paris, hvor hun skal deltage i fejringen af Jonas Vingegaard.

Det skriver hun på Instagram tidligt søndag aften.

- Det har været en fantastisk tour. Folkefest og Danmark farvet i rødt, hvidt og gult. Fire flotte etapesejre. Magnus Cort i prikket og nu Jonas Vingegaard i både gult og prikket. Det er svært ikke at være stolt, skriver hun.

Mette Frederiksen var egentlig på ferie i øjeblikket, men hun har ønsket at være til stede i Frankrigs hovedstad til den sidste etape af Tour de France. Det oplyste Statsministeriet tidligere søndag til Ritzau.

I Paris kan Mette Frederiksen med al sandsynlighed se den danske Jumbo-Visma-rytter betræde det øverste trin på podiet som samlet vinder.

Den 25-årige dansker kører ind i Paris i den gule førertrøje med et forspring på 3 minutter og 34 sekunder til løbets nummer to, Tadej Pogacar (UAE).

I forvejen har mange danskere taget turen til Frankrigs hovedstad, der flere steder er klædt i rødt og hvidt.

Også kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) befinder sig i Paris. Tidligere på søndagen har hun lagt et foto op på Facebook af et gadeskilt på Champs-Elysees, hvortil hun skriver "klar til en stor dag i Paris".

Vingegaard kan også forvente en royal klapsalve. Kronprins Frederik har nemlig taget turen til Paris for at være med på sidelinjen, når han kører i mål.

- Jonas Vingegaard er ved at skrive dansk sportshistorie, og jeg glæder mig til at hylde ham i Paris i morgen (søndag, red.), skrev kronprinsen lørdag i et opslag på Instagram.

Det er ikke første gang i årets tour, at Vingegaard får opmærksomhed fra Kongehuset.

Fredag overrakte prins Joachim således den gule førertrøje til cykelrytteren fra Glyngøre efter den 19. etape. Også prinsesse Marie, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena var til stede under overrækkelsen.

Årets Tour de France begyndte med en folkefest og tre etaper i Danmark.

Tre uger senere står Jonas Vingegaard til at blive den anden danske vinder af touren. Bjarne Riis vandt i 1996 som den første og hidtil eneste dansker.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk