Storm takker skruer og metalplader for sin VM-deltagelse

En brækket hånd sendte Frederik Storm i kapløb med tiden for at blive klar til ishockey-VM.

Frederik Storm bidrog til den danske storsejr over Kasakhstan med et imponerende solomål. <i>Lehtikuva/Reuters</i>

Frederik Storm bidrog til den danske storsejr over Kasakhstan med et imponerende solomål. Lehtikuva/Reuters

Lørdag brillerede Frederik Storm med et solomål i 9-1-sejren over Kasakhstan, og glæden over den imponerende træffer blev ikke mindre af, at hans deltagelse ved ishockey-VM indtil for ganske nylig hang i en meget tynd tråd.

I slutningen af marts sendte et brud på hånden nemlig den rutinerede forward i gips. Lægens besked var ikke opmuntrende: Det ville blive et kapløb med tiden at blive VM-klar.

Den duel vandt Storm. Den 33-årige Ingolstadt-spiller tog lørdag hul på sit 11. VM i træk og sender en tak til de stykker metal, som lægerne har sat ind i hans smadrede hånd.

- Knoglen fra håndleddet op til lillefingeren inde i hånden er blevet sat sammen med skruer og plader, der stadig sidder der.

- Lægen sagde, at hvis det generede mig efter operationen, så skulle jeg have pladerne og skruerne ud. Det ville tage yderligere tid, og så ville VM definitivt være væk. Men det skete heldigvis ikke, siger Frederik Storm.

Da gipsen kom af, havde han tre uger til at træne hånden op. Helt frem til sidste weekend var det tvivlsomt, om den blev klar til VM.

Storm blev sendt på isen i en testkamp mod Storbritannien og lignede sig selv. Og vigtigst af alt: Hånden gjorde ikke vrøvl.

- Jeg kan ikke rigtig mærke skaden, når jeg spiller. Jeg har ikke fuld kraft i hånden, men alene i den uge, der er gået siden kampen mod Storbritannien, er det blevet langt bedre.

- Det var lige på grænsen til, at jeg kunne nå det. Men det er gået, som jeg håbede, siger forwarden.

Hans klarmelding er særligt vigtig ved dette VM, hvor holdet må se bort fra Nicklas Jensen, Mikkel Bødker og Patrick Russell.

De tre udgjorde sammen med netop Storm wingparrene i de to danske topkæder ved OL i Beijing tidligere på året.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.