Storspillende keeper piller pynten af harmløse Aarhus

Aarhus United havde store scoringsproblemer mod Jessica Ryde og tabte overraskende klart til Ikast.

Jessica Ryde sluttede med en redningsprocent på 55, da Ikast besejrede Aarhus United. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Jessica Ryde sluttede med en redningsprocent på 55, da Ikast besejrede Aarhus United. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Efter en glimrende sæsonstart er håndboldkvinderne fra Aarhus United kommet ned på jorden igen.

Tirsdag aften tabte holdet i egen hal klart med 17-32 til Ikast Håndbold i en kamp, hvor gæsterne fik overraskende let spil.

- Vi kollapsede lidt i vores forsvarsspil i anden halvleg, og vi skød deres målmand rigtig dårligt. Vi var slet ikke skarpe på vores chancer, og så kommer det til at se rigtig grimt ud, når man møder et tophold som Ikast, siger Aarhus United-skytten Mathilde Neesgaard.

Når Aarhus-træner Heine Eriksen i de kommende dage skal evaluere nederlaget med sine spillere, kommer han utvivlsomt til at pege på deres afslutningsevner. Eller snarere mangel på samme.

Han påpegede allerede problemet efter 15 minutter, hvor han tog timeout. På det tidspunkt havde hans hold kun scoret to gange.

Jessica Ryde havde en fest i Ikast-målet. Svenskeren spillede en brandkamp, men fik også gode arbejdsbetingelser. Hjemmeholdets skud virkede fra start både halvhjertede og slatne.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, hvor katastrofale vores afslutninger er, lød det fra Heine Eriksen.

Opsangen hjalp, men kun kortvarigt. Efter tre hurtige træffere, faldt aarhusianerne tilbage i den samme rille.

Og da Ikast-spillerne samtidig fik bedre og bedre styr på Sabine Englerts sprællerier i Aarhus-målet, gik gæsterne til pausen med en komfortabel føring på 13-7.

40-årige Englert forlod i sommer netop Ikast efter 13 sæsoner og indledte kampen, som om hun ville tage revanche for en lidt ærgerlig afsked med sin gamle klub.

Veteranens gode præstation var dog til ingen verdens nytte. Efter pausen fortsatte aarhusianernes scoringsproblemer nemlig.

Efter ti minutter havde holdet kun scoret en enkelt gang på Ryde, der længe stod med en redningsprocent på over 60.

- Nogle gange rammer en målmand bare dagen. Men vi var slet ikke skarpe nok. Jeg er sindssygt skuffet over, at vi ikke formåede at løfte os, siger Mathilde Neesgaard.

I stedet kunne Ikast uden problemer trække fra. Stortalentet Julie Scaglione gav prøver på sine kvaliteter i bagkæden og sendte syv bolde i nettet.

Landsholdsspillerne Emma Friis og Simone Petersen var også flittigt scorende for gæsterne, der vandt for tredje kamp i træk.

Aarhus United, der har ambitioner om en plads i slutspillet, skal forsøge at ryste tirsdagens afklapsning af sig i en fart.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er bekymret. Men vi har fået en påmindelse om, at hvis vi vil være med, hvor det er sjovt, er vi nødt til at spille bedre - både individuelt og som hold.

- Det, vi leverede i dag (tirsdag, red.), kommer man ikke i slutspillet med, erkender Mathilde Neesgaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.