EH Aalborg

Stort overskud: EH Aalborg vandt skæbnekampen i Ringkøbing

EH Aalborg var bagud med fire mål, men endte med at vinde sikkert

HÅNDBOLD:Et nederlag i tirsdagens udekamp i Ringkøbing havde sendt EH Aalborgs håndboldkvinder ned i 1. division. Men da det for alvor gjaldt, viste aalborgenserne klassen og sikrede sig en klar sejr på 25-17 .

Det betyder, at EH Aalborg inden sidste spillerunde er ét point foran netop Ringkøbing, og da kun sidstepladsen resulterer i direkte nedrykning, har aalborgenserne nu liga-livet i egne hænder.

EH Aalborg indledte nervøst. Der var ikke bid i afslutningerne, og Ringkøbing spillede afklaret og bragte sig foran med 7-3. Men i takt med at pulsen steg, fik aalborgenserne arbejdet nerverne ud af kroppen.

Julie Aagaard, der grundet skader har spillet en sekundær rolle på holdet hele sæsonen, hakkede pludselig tre bolde i kassen, og fra en uvant position på venstre fløj viste bagspiller Julie Jensen, at hun også kan finde vej til nettet selvom vinklen er spids. I forsvaret gjorde Line Berggren Larsen det fint som fremskudt i det nordjyske 5:1 forsvar.

Et Aalborghold i teten fik kontakt ved 9-9 efter godt 20 minutter, og ved pausen var stillligen stadig helt lige ved 12-12. 30 godkendte minutter fra gæsterne, der spillede bedst. Men Ringkøbing-keeper Natasja Clausen leverede hele 11 redninger i første halvleg, mens Emma Friberg i den anden ende af banen blot havde to.

EH Aalborg indledte anden halvleg bedst mod et Ringkøbing-hold, der lavede mange tekniske fejl. Hjemmeholdets spillere havde svært ved at skabe chancer, og 12 minutter inde førte gæsterne 17-14 - og så begyndte det for alvor at ligne noget, også fordi Emma Friberg også begyndte at få fat i målet.

EH Aalborg kom foran med hele 20-14, og aalborgenserne håndterede på fornem vis at spille med kniven for struben. Nu vil ét point i den sidste grundspilskamp hjemme mod Silkeborg-Voel KFUM være nok til at undgå sidstepladsen. Hvis Ringkøbing taber eller spiller uafgjort i deres kamp i Skanderborg, kan EH Aalborg endda tåle at tabe sin sidste kamp.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste