Super Bowl-favoritter brager sammen i sæsonåbner

Los Angeles Rams og Buffalo Bills står natten til fredag overfor hinanden, når den nye NFL-sæson begynder.

Buffalo Bills' quarterback Josh Allen håber på, at det bliver i denne sæson, han fører sit mandskab hele vejen. I seneste sæson blev det til et slutspilsnederlag i divisionsrunden mod Kansas City Chiefs efter overtid. Det var et opgør, som mange efterfølgende kaldte en af de bedste NFL-kampe i mange år. <i>Jamie Squire/Ritzau Scanpix</i>

Buffalo Bills' quarterback Josh Allen håber på, at det bliver i denne sæson, han fører sit mandskab hele vejen. I seneste sæson blev det til et slutspilsnederlag i divisionsrunden mod Kansas City Chiefs efter overtid. Det var et opgør, som mange efterfølgende kaldte en af de bedste NFL-kampe i mange år. Jamie Squire/Ritzau Scanpix

Mange NFL-fans har hungret efter amerikansk fodbold, og efter 207 dage uden NFL, skydes sæsonen i gang natten til fredag i Los Angeles.

Der sker med et opgør mellem to af de helt store favoritter, hvis man spørger Claus Elming, indehaver af NFL-sitet gulklud.dk og ekspert på podcasten NFL Showet.

- I år er det næsten en forsmag på, hvad der godt kunne blive en Super Bowl, der skyder sæsonen i gang.

- Det er de forsvarende Super Bowl-mestre, Los Angeles Rams, imod velsagtens de største favoritter overhovedet, nemlig Buffalo Bills, siger Claus Elming.

En af de store historier i opgøret er Buffalo Bills' nye forsvarsspiller Von Miller, der vender tilbage til sin gamle hjemmebane, efter at han i sidste sæson vandt Super Bowl med netop Los Angeles Rams.

Ud over triumfen i seneste sæson har Miller vundet Super Bowl en gang før i 2015-sæsonen med Denver Broncos.

- Von Miller kan, hvis han vinder Super Bowl med Buffalo Bills, blive den første spiller nogensinde til at vinde Super Bowl med tre forskellige klubber, siger Claus Elming.

Hos Los Angeles Rams har man også forsøgt at forstærke holdet. Linebacker Bobby Wagner er kommet til i forsvaret, mens receiver Allen Robinson er hentet til som et af quarterback Matthew Staffords nye våben.

Det ændrer dog ikke på, at der fortsat er en klar superstjerne hos Rams.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, og hvad de sender ind i forsvaret, så drejer det sig kun om nummer 99, Aaron Donald.

- Han er ikke bare ligaens bedste forsvarsspiller, men bliver lige nu betragtet som NFL's bedste spiller, siger Elming om Rams' superstjerne.

Gæsterne fra Buffalo Bills har også en superstjerne, som hører til blandt de allerbedste i ligaen på sin position.

Quarterback Josh Allen regnes af mange som favorit til at vinde titlen som ligaens mest værdifulde spiller i den kommende sæson.

- Det, Josh Allen leverede i slutspillet sidste år, var magisk. Vi har set ham ganske lidt i træningskampene, men når han er på banen, så er han så overskudsagtig og en supermand i forhold til alle andre.

Ifølge Claus Elming er der altså maksimalt pres på Buffalo Bills forud for den kommende sæson.

- Det vil faktisk være en skuffelse, hvis Buffalo Bills ikke vinder Super Bowl. Vinduet til at vinde en Super Bowl i NFL er meget lille, og Buffalo har lige nu en trup, som er blandt de allerbedste.

Natten til fredag står de to superstjerner og deres mandskaber så overfor hinanden.

Det kan være eneste gang i denne sæson, de to hold mødes, men der er også en chance for, at de igen krydser klinger, når Super Bowl spilles i Arizona den 12. februar næste år.

Sæsonens første opgør spilles klokken 02.20 natten til fredag dansk tid, og kan følges på TV 2 Sport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.