Suveræne hollændere opper sig i intern konkurrence

Den hollandske cykeldominans på kvindesiden er selvforstærkende, forklarer to af de største profiler.

De to hollændere Annemiek van Vleuten (tv.) og Demi Vollering (th.) duellerede om sejren i Tour de France. <i>Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix</i>

De to hollændere Annemiek van Vleuten (tv.) og Demi Vollering (th.) duellerede om sejren i Tour de France. Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

De blev et og to samlet, vandt den grønne pointtrøje, den prikkede bjergtrøje og sågar den hvide ungdomstrøje. Og nå ja, så vandt de også seks ud af otte etaper.

Hollænderne var altdominerende i kvindernes nye udgave af Tour de France, som blev kørt i slutningen af juli, og igen på 1. etape af Tour of Scandinavia var der tirsdag hollandsk sejr til veteranen Marianne Vos.

Læg dertil, at fire af de seneste fem verdensmestre er fra Holland, som i disse år er svære at vippe af cykeltronen.

- Der er et højt niveau, og man motiverer hinanden til at blive endnu bedre. Der er flere professionelle hold i Holland, så strukturen er der fra klub til World Tour-hold. Og så er der også fantastisk talentfulde ryttere, der gør det godt, siger Vos.

Selv hvis man tager sejrsmaskinen Vos på 35 år og Tour de France-vinderen Annemiek van Vleuten på 39 år ud af ligningen, kan Holland stille med et særdeles slagkraftigt hold.

Demi Vollering, en anden hollænder, blev nummer to i sidste måneds Tour, og hun drømmer om at vinde det hele selv. Men det betyder ikke, at hun glæder sig til, at konkurrenten van Vleuten stopper.

- Nej, for hun bringer kvindecykling til et nyt niveau. Vi skal træne så hårdt for at slå hende. Jeg gjorde alt før Tour de France, for jeg ville så gerne slå hende. Det gør også mig mere fokuseret. I sidste ende er hun god for kvindecykling, for vi vil alle gerne op på det niveau, som hun har i øjeblikket, forklarer Vollering.

Den hollandske mentalitet er med til at skabe ryttere på øverste niveau, mener hun.

- Der er en lidt hård mentalitet. De fleste ved, hvad de vil, og de går efter det. Kvindecykling har allerede været stort i Holland længe, og det gør det muligt for piger at drømme stort. Det gør det nemmere at nå til højere niveau, siger Demi Vollering.

Van Vleuten har meddelt, at hun stopper ved udgangen af 2023-sæsonen. Vos venter med pensionsplanerne.

- Jeg gør stadig mit bedste, og jeg har det stadig sjovt med at køre på cykel, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.