Svensk forbund varsler politianmeldelse for hadbeskeder

Hadbeskeder på de sociale medier til svenske spillere efter VM-skuffelse får forbundet til at gå til politiet.

Jesper Karlström er en af de svenske spillere, som har måttet lægge øre og øjne til meget efter nederlaget til Polen. <i>Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix</i>

Jesper Karlström er en af de svenske spillere, som har måttet lægge øre og øjne til meget efter nederlaget til Polen. Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix

Skuffelsen var stor hos de svenske fodboldfans, da landsholdet tirsdag missede kvalifikationen til VM efter et nederlag til Polen.

For nogle var skuffelsen så stor, at de på sociale medier havde behov for at svine især et par af de svenske spillere til.

Særligt Jesper Karlström og Marcus Danielson har stået for skud, og det har været på et niveau, hvor politiet nu drages ind i sagen.

Det Svenske Fodboldforbunds (SvFF) sikkerhedschef, Martin Fredman, fortæller ifølge nyhedsbureauet TT, at en politianmeldelse er på vej mod visse personer, som er gået for vidt på de sociale medier.

- Vi har kontaktet politiet og fortalt, at vi vender tilbage med politianmeldelser. Det samarbejde er allerede sat i gang, lyder det fra sikkerhedschefen.

Sverige tabte kampen 0-2, og nu bliver opgaven for politiet at finde ud af, hvor mange af tilsviningerne på de sociale medier til spillerne, der kan føre til en dom.

- Der er fornærmelser, dumhed og usmagelige kommentarer. Vi kan konstatere, at alt er dumt, men problemet er, at ikke alt er kriminelt, siger Martin Fredmann.

Mange af fornærmelserne sker også fra anonyme profiler, hvorfor det er svært at dæmme op for eller straffe.

/ritzau/TT/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.