Svensk stangspringsfænomen har potentiale til ny milepæl

Armand Duplantis satte søndag igen verdensrekord med 6,20 meter, men han har meget mere i sig ifølge hans far.

Armand Duplantis vandt søndag indendørs-VM i Beograd ved for fjerde gang at sætte verdensrekord. <i>Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix</i>

Armand Duplantis vandt søndag indendørs-VM i Beograd ved for fjerde gang at sætte verdensrekord. Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

I 1994 satte stangspringslegenden Sergey Bubka sin sidste af i alt 17 verdensrekorder. Den lød på 6,14 meter. Først 20 år senere lykkedes det franskmanden Renaud Lavillenie at slå den, da han kom over 6,16 meter.

Men sporten har fået et nyt fænomen med svensk pas. Armand Duplantis med de amerikanske aner har taget højdespring til et nyt niveau.

Søndag vandt den blot 22-årige storfavorit i sikker stil indendørs-VM i Beograd. Samtidig slog han for fjerde gang på godt to år verdensrekorden.

6,20 meter lyder den nye rekord på, men ifølge Greg Duplantis, far til og tidligere træner for Armand Duplantis, er der potentiale til langt mere.

- Han kommer til at springe højere. Mindst 6,30 meter, siger faderen til det svenske nyhedsbureau TT efter sønnens seneste verdensrekord.

I en sport, hvor en enkelt centimeter kan afgøre succes og fiasko, er ti centimeter en enorm forøgelse.

Da der er store pengebonusser at hente for at slå verdensrekord, bliver den stort set altid slået med en enkelt centimeter. Det har Duplantis også gjort med alle sine fire rekorder.

Derfor er der grundlag for en del verdensrekorder fra den svenske atletikstjerne, inden han eventuelt passerer barren på 6,30 meter.

Sommerens udendørs-VM i Eugene, Oregon bliver næste store scene for Duplantis til at fremvise sit enestående talent.

Vinder han det, vil han i en alder af blot 22 år have vundet samtlige de største atletikmesterskaber, der findes.

Sidste sommer tog han guld ved OL i Tokyo.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.