Svensker gør Thomas Bjørn til højre hånd ved Ryder Cup

Thomas Bjørn skal for femte gang være vicekaptajn for Europa til Ryder Cup. I 2018 var han selv kaptajn.

Thomas Bjørn har som spiller deltaget tre gange ved Ryder Cup for Europa. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Thomas Bjørn har som spiller deltaget tre gange ved Ryder Cup for Europa. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske golfveteran Thomas Bjørn skal for femte gang i karrieren være vicekaptajn for Europa ved den prestigefyldte Ryder Cup.

Svenske Henrik Stenson, der blev udnævnt som kaptajn for en måned siden, bekræfter onsdag ifølge Reuters, at han har udnævnt Thomas Bjørn som sin første vicekaptajn til næste års duel mod USA.

- Jeg har kendt Thomas gennem hele min karriere. Jeg stoler på ham, og jeg ved, at ethvert råd han kommer til at give mig, vil være ærligt og direkte, siger Stenson ifølge Reuters.

Det er femte gang, den 51-årige dansker skal være vicekaptajn. Bjørn var selv kaptajn i 2018, hvor han førte Europa til sejr.

Der udnævnes traditionelt set en ny kaptajn efter hver Ryder Cup, uanset hvordan holdet har præsteret.

Thomas Bjørn har tre gange deltaget i Ryder Cup som spiller. Han er overrasket over, at han får endnu en oplevelse med Ryder Cup, som næste år spilles i Rom.

- Jeg er henrykt over at skulle være en del af Ryder Cup igen. Jeg troede nok efter 2018, at det var slut for mig, siger Bjørn ifølge Reuters.

Da danskeren i 2018 førte Europa til triumf, var Henrik Stenson en af spillerne på holdet.

Thomas Bjørn blev i 1997 den første danske spiller nogensinde til at blive udtaget til Europas Ryder Cup-hold. Siden spillede han også for holdet i 2002 og 2014 - alle tre gange på hold, som vandt.

USA vandt sidste års Ryder Cup, som var blevet udsat fra 2022 grundet coronapandemien. Opgøret spilles hvert andet år normalt.

Det kommende møde foregår på europæisk grund i Rom. Europa har ikke tabt en Ryder Cup-dyst på eget kontinent siden 1993.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.