Sverige ser Fifa-afgørelse som sportsligt uretfærdig

Polen burde have haft en ny modstander i sin semifinale, mener Sveriges Fodboldforbund.

Polens fodboldlandshold er rykket direkte i finalen i kampen om en VM-billet, efter at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har udelukket Rusland.

Her er modstanderen enten Tjekkiet eller Sverige, der mødes i den anden semifinale 24. marts. Men beslutningen er ikke retfærdig, mener Sveriges landstræner, Janne Andersson.

- Fifa traf i sidste ende den rigtige afgørelse med hensyn til Rusland, men den her beslutning er helt hen i vejret ud fra et sportsligt perspektiv.

- Med det sagt så lægger vi alt vores fokus på at forberede os til kampen mod Tjekkiet. Vi vil til VM og kommer til at gøre alt for det, siger han til forbundets hjemmeside.

Heller ikke Sveriges Fodboldforbunds generalsekretær, Håkan Sjöstrand, er imponeret over Fifas beslutning, der betyder, at Polen blot er en enkelt kamp fra VM-slutrunden i Qatar.

- Vi mener, at det havde været sportsligt rimeligt, hvis Polen havde fået en ny modstander i sin semifinale. Vi forstår, at det er et svært puslespil at lægge for Fifa, men holdene burde spille med samme forudsætninger, hvilket vil sige, at man skal vinde to playoffkampe for at nå VM-slutrunden, siger han.

Ruslands klubber og landshold er blevet udelukket fra alle internationale fodboldturneringer, efter at landet har påbegyndt en invasion af Ukraine.

VM spilles i Qatar i november og december.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.