Sviatchenko revser FCM-halvleg: Det var helt godnat

Erik Sviatchenko er skuffet over FC Midtjyllands første halvleg i 0-1-nederlaget til Sturm Graz.

Erik Sviatchenko og resten af FC Midtjyllands spillere må rejse hjem fra det østlige Østrig uden point. <i>Antonio Bronic/Reuters</i>

Erik Sviatchenko og resten af FC Midtjyllands spillere må rejse hjem fra det østlige Østrig uden point. Antonio Bronic/Reuters

Det overrasker FC Midtjylland-anfører Erik Sviatchenko, at midtjyderne blev spillet ud af banen i første halvleg af torsdagens Europa League-udekamp mod Sturm Graz.

Midtjyderne slap dog med et beskedent 0-1-nederlag trods et østrigsk chancehav, men særligt første halvleg var under al kritik, mener FCM-kaptajnen.

- I første halvleg var vi helt godnat. Vi var overraskede over, at de kom så aggressivt på os, og vi kunne ikke holde fast i bolden, og vi havde ingen løsninger offensivt eller defensivt.

- Jonas Lössl holdt os inde i kampen ved at redde et straffespark, siger Erik Sviatchenko til TV2 Sport.

De indtil da lamslåede midtjyder brugte pausen på at lægge en ny slagplan, der skulle gøre op med holdets passivitet. Justeringerne virkede, om end de ikke rakte til point.

- Vi var et forvandlet hold i anden halvleg. Vi var meget mere aggressive, vi gik op på dem og stressede dem. De dikterede spillet i første halvleg, men vi kom langt bedre med i anden halvleg, siger Erik Sviatchenko.

Efter pausen havde østrigerne dog stadig de to bedste forsøg. Det ene tog overliggeren, mens Sviatchenko reddede det andet forsøg på stregen.

Nederlaget er en bet i forhold til FC Midtjyllands ambition om at gå videre fra gruppen, der også tæller stærke Lazio og Feyenoord.

- Det er en sløj start pointmæssigt, og vi spillede 45 dårlige minutter. Vi har 15 point at spille om endnu, men det er selvfølgelig et dårligt udgangspunkt, siger Erik Sviatchenko til TV2 Sport.

Hjemmeholdet havde en dansker på banen i form af den tidligere FCK-spiller William Bøving. Han spillede en god kamp, og kun en klasseredning forhindrede ham i at score i første halvleg.

- Jeg synes, at vi var klart bedre end FC Midtjylland, siger William Bøving til TV2 Sport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.