Sydkorea sender danske badmintonkvinder ud ved Uber Cup

Danmark tabte de første tre kampe mod Sydkorea i kvartfinalen og røg dermed ud af Uber Cup.

Mia Blichfeldt spillede generelt en flot kamp, men hun tabte til en sydkoreaner i tre sæt ved Uber Cup. <i>Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix</i>

Mia Blichfeldt spillede generelt en flot kamp, men hun tabte til en sydkoreaner i tre sæt ved Uber Cup. Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix

Det danske badmintonlandshold blev bremset af Sydkorea i kvartfinalen ved Uber Cup, kvindernes VM for hold.

Allerede efter de første tre kampe var dysten afgjort, da Sydkorea havde bragt sig foran med 3-0 i kampe. Der spilles bedst af fem kampe.

Alle tre kampe blev tvunget ud i tre sæt, så der var ærgrelse at spore hos danskerne, der var foran med 1-0 i sæt i alle tre kampe i Bangkok.

Mia Blichfeldt indledte med at tabe i tre sæt til An Se Young med cifrene 21-18, 15-21, 18-21.

Blichfeldt havde stor ære af kampen og var foran 17-16 i tredje sæt, inden hun tabte fire point i træk og kort efter kampen til verdens nummer fire.

Rune Ulsing, træner for Uber Cup-holdet, roste trods nederlaget Blichfeldt for en god fight.

- Mia blev ved med at kæmpe og gøre de ting, der skulle til. Hun blev ved med at arbejde med den plan, vi havde lagt. Det var flot, siger Rune Ulsing.

Damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tabte også i tre sæt til Lee So Hee og Shin Seung Chan. Den danske duo tabte 23-21, 16-21, 19-21.

I tredje sæt var danskerne tæt på et comeback mod verdens næstbedste damedouble, men fik ikke kontakt til slut.

- De spillede megagodt, men de lavede måske nogle lidt dumme fejl, da det skulle afgøres. Jeg ved ikke, om de var ved at være trætte eller manglede tålmodighed, siger Rune Ulsing.

Så var det op til Line Christophersen at holde liv i Uber Cup-deltagelsen, og det lykkedes ikke mod Eun Kim Ga.

Line Christophersen spillede flot badminton i første sæt, men hun endte med at tabe 21-10, 9-21, 16-21.

- Line startede rigtigt godt. og det var med pil op. Hun har haft udfordringer med at holde fast i det spil, der skal til efter sidebyttet.

- Hun stressede og kæmpede med det i andet og tredje sæt. Hun fandt faktisk ind i spillet i tredje sæt, og det var positivt at tage med, siger træneren.

Han tager flere gode ting med videre.

- De har gjort det vildt godt. De har spillet godt og forberedt sig godt. De har fungeret godt sammen. Der har været god stemning.

- Vi står med mange gode erfaringer og lærepenge, der gør, at de kan tage et skridt op ad og blive ved med at rykke sig, siger Rune Ulsing.

Tilbage i efteråret var Sydkorea også modstanderen, da Danmark blev slået ud af Uber Cup i Aarhus. Dengang vandt sydkoreanerne også med 3-0, så de resterende to kampe var overflødige.

I gruppespillet ved dette års turnering vandt Danmark over Malaysia og Egypten, men fik til gengæld klø af Thailand, som vandt 5-0.

Sydkorea skal nu møde Japan i fredagens semifinale. I den anden semifinale mødes Kina og Thailand. Lørdag spilles finalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.