Symptomfri Kron melder sig helt klar til Tour de France

Andreas Kron føler sig ikke hæmmet af den positive coronatest, han afgav efter Schweiz Rundt.

Lotto Soudals Andreas Kron missede DM på grund af en positiv coronatest, efter at han havde vist gode takter i Schweiz Rundt. <i>Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix</i>

Lotto Soudals Andreas Kron missede DM på grund af en positiv coronatest, efter at han havde vist gode takter i Schweiz Rundt. Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix

To uger før Tour de France afgav cykelrytteren Andreas Kron en positiv coronatest.

Alligevel føler han sig fuldstændig klar til at tage hul på det tre uger lange etapeløb, som begynder i København på fredag.

Det siger han på Lotto Soudal-holdets pressemøde onsdag eftermiddag.

- Jeg har det godt. Hvis jeg ikke havde det, ville jeg ikke sidde her. Jeg har ikke haft nogen symptomer overhovedet. Jeg havde kun en dag væk fra cyklen og kunne begynde langsomt igen, siger han.

Mens en lang række ryttere blev sendt hjem med coronainfektioner under Schweiz Rundt, gik Kron i første omgang fri.

Men kort efter løbet blev han altså testet positiv. Det gav dog ikke anledning til panik for danskeren, der er i gang med sit andet år på højeste niveau.

- Jeg var meget afslappet. Jeg var ikke syg. Jeg tog kun en test, fordi jeg skulle lave noget video. Jeg tog selv en test og var positiv uden nogen symptomer.

- Jeg talte med lægen, og han sagde, at hvis jeg ikke var syg, så ville jeg ikke misse nogen løb. I sidste ende var jeg ikke så stresset over det.

- Jeg missede kun DM, men det ændrer ikke forberedelsen til Tour de France, lyder det fra Kron.

Lotto Soudals helt store mål i Tour de France er at hente etapesejre, men selv om løbet for første gang starter i Danmark, vil Kron spare lidt på krudtet.

Ikke mindst fordi holdkammerat og supersprinter Caleb Ewan må antages at have gode chancer for at hente en etapesejr - måske allerede i Nyborg eller Sønderborg, der er målbyer på de to sidste etaper på dansk jord.

- De fleste af etaperne i anden uge er gode muligheder. Først skal vi koncentrere os om første uge og specielt for Caleb. Det er vores største chance for en sejr, forklarer Kron.

Ud over Kron og Ewan tæller Lotto Soudals hold blandt andre veteranen Philippe Gilbert, der kører sit sidste Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.