Syv danske OL-håb får del i en million kroner fra IOC

Danmarks Idrætsforbund har peget på syv atleter, der får ekstra økonomisk støtte frem mod OL i 2024.

Kojo Musah var med til OL i Tokyo sidste år, og DIF forventer, at han kan gøre en god figur i Paris i 2024. (Arkivfoto) <i>Kim Price/Ritzau Scanpix</i>

Kojo Musah var med til OL i Tokyo sidste år, og DIF forventer, at han kan gøre en god figur i Paris i 2024. (Arkivfoto) Kim Price/Ritzau Scanpix

Syv talentfulde danske atleter får øget økonomisk støtte og dermed bedre muligheder for at forberede sig til OL i Paris i 2024.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Forbundet har således modtaget 150.000 dollar svarende til knap en million kroner fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Pengene kommer fra solidaritetsprogrammet Olympic Solidarity.

IOC tjener penge på blandt andet salg af tv-rettigheder, og en del af overskuddet herfra bliver via Olympic Solidarity delt ud til IOC's medlemslande.

De atleter, der får glæde af større økonomisk støtte er mountainbikerytteren Caroline Bohé, bueskytten Kirstine Andersen, svømmeren Signe Bro, sprinteren Kojo Musah, triatleten Alberte Kjær Pedersen og judokæmperne Mathias Madsen og Lærke Marie Olsen.

- Vi tror på, at disse syv atleter har muligheden for at udvikle sig yderligere og levere en god indsats ved OL i Paris i 2024.

- Støtten skal hjælpe atleterne i deres bestræbelser på at få de bedst mulige forberedelser frem mod legene, siger Søren Simonsen, der er OL-chef de mission i DIF.

Den lille million kroner bliver fordelt ligeligt mellem de syv atleter, som får pengene i månedlige udbetalinger.

Olympic Solidarity uddeler i omegnen af 3,8 milliarder kroner til talentarbejdet i IOC's medlemslande.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.