Tårevædet Mourinho: Vores fans har ventet på det her

Roma og José Mourinho vandt onsdag holdets første store europæiske trofæ, og portugiseren er langt fra færdig.

José Mourinho havde svært ved at holde følelserne tilbage, da AS Roma onsdag aften vandt Conference League i Albaniens hovedstad, Tirana. <i>Marko Djurica/Reuters</i>

José Mourinho havde svært ved at holde følelserne tilbage, da AS Roma onsdag aften vandt Conference League i Albaniens hovedstad, Tirana. Marko Djurica/Reuters

AS Romas portugisiske stjernetræner, José Mourinho, er meget rørt over, at det onsdag aften lykkedes klubben at skrive historie ved at vinde finalen i Conference League.

Det siger han til Sky Sports med tårerne trillende ned ad kinderne efter 1-0-sejren over Feyenoord.

- Jeg har været hos Roma i 11 måneder. Jeg vidste fra det øjeblik, jeg ankom, hvad den her klub betyder for fansene. De har ventet på et øjeblik som dette.

Det er første gang, at AS Roma vinder en større europæisk turnering, og trofæet er holdets første, siden klubben vandt den italienske pokalturnering i 2008.

Med sejren bliver hovedstadsklubben desuden den første vinder nogensinde af Conference League.

- I aften var ikke bare en normal arbejdsdag. Det var historisk. Vi var ude på at skrive historie, og det lykkedes, siger Mourinho.

På det personlige plan er onsdagens triumf portugiserens femte europæiske titel. Han er den første træner i historien til at vinde alle Uefas nuværende turneringer.

Oven på sejren bekræfter Mourinho, at han har tænkt sig at blive hos Roma i næste sæson, for at bygge videre på det solide arbejde han har udført for den italienske klub.

- Jeg bliver her. Det er der ingen tvivl om.

- Nu må vi se, hvad vores ejere, der er fantastiske mennesker, har af planer for næste sæson. Det her var historisk, men vi kan bygge et endnu mere specielt projekt.

- Først skal jeg dog på ferie, hvor jeg skal sidde på stranden og tænke over det hele for en stund, slutter en glad Mourinho.

Den portugisiske træner kom til AS Roma inden starten på denne sæson.

Han har tidligere vundet Champions League med Porto og Inter Milan samt Europa League med Manchester United.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.