Tårnhøje quarterback-lønninger giver NFL-hold udfordringer

Tom Brady har med lavere lønkrav knækket koden til at skabe gode hold, mener NFL-eksperten Jesper Elming.

Aaron Rodgers underskrev tidligere på året en treårig kontraktforlængelse til en værdi af 150,8 millioner dollar. <i>Ed Zurga/Ritzau Scanpix</i>

Aaron Rodgers underskrev tidligere på året en treårig kontraktforlængelse til en værdi af 150,8 millioner dollar. Ed Zurga/Ritzau Scanpix

NFL-spilleren Aaron Rodgers løber søndag aften på banen som en af 48 spillere for Green Bay Packers. Men ingen af de 47 andre er i nærheden af at tjene, hvad den mangeårige quarterback får i sin kontrakt.

I Denver Broncos skrev Russell Wilson i starten af september under på en kontraktforlængelse til en værdi af 242 millioner dollar fordelt på fem år. Det svarer til knap 1,8 milliarder kroner.

Og den kontroversielle Cleveland Browns-quarterback Deshaun Watson fik tidligere på året garanti for omkring 1,7 milliarder kroner, selv om adskillige kvinder havde anklaget ham for overgreb. Anklager, der endte med at koste ham 11 spilledages karantæne, som han er ved at afsone.

I 2024 vil hans løn formentlig udgøre omkring en fjerdedel af Browns' samlede lønbudget.

De store kontrakter giver klubberne udfordringer, når de skal sammensætte slagkraftige hold, påpeger TV 2 Sports NFL-ekspert Jesper Elming.

- De ti bedst betalte spillere i ligaen er alle sammen quarterbacks. Det vidner bare om, hvem der er den vigtigste spiller på hele banen. Quarterbacken er i fokus på hvert eneste spil. Han er holdets leder, ham, der bærer holdet, og som tager sig godt betalt.

- Men hvis du er Aaron Rodgers, vil du så have mange penge, som du i øvrigt har i forvejen, eller vinde Super Bowl? Den gåde har Tom Brady løst utallige gange. Han har aldrig været den bedst betalte. Han er væsentligt længere nede på listen, og på den måde har holdet råd til andre kvalitetsspillere.

- Ellers må man jo slække på kvaliteten på andre pladser. Det er også derfor, at sådan en som Davante Adams lige pludselig lugter guld, og så er Rodgers' bedste våben væk, siger Elming med henvisning til wide receiveren, der i foråret forlod Packers til fordel for Las Vegas Raiders.

Når de yngste quarterbacks kommer ind i ligaen fra de amerikanske universiteter, spiller de i starten på kontrakter med markant lavere lønninger.

Hvis de tidligt præsterer på højt niveau, som Los Angeles Chargers' Justin Herbert og Cincinnati Bengals' Joe Burrow har gjort de seneste år, har disse hold en fordel.

- Chargers er blandt favoritterne i år, fordi Herbert spiller så godt, som han gør. De er i den lykkelige situation, at de ikke skal betale ham særlig mange penge, men når han skal have genforhandlet sin kontrakt, skal man til at se på, hvordan man skal strukturere hans og de andre spilleres kontrakter, forklarer Jesper Elming.

NFL-sæsonen blev skudt i gang natten til fredag dansk tid, da Buffalo Bills bankede de forsvarende Super Bowl-mestre fra Los Angeles Rams 31-10. Der resterer yderligere 15 kampe i første spillerunde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.