Tennisformand om Rune: Vi har fået en verdensstjerne

Holger Runes sejr i Paris Masters skaber stor jubel i Dansk Tennis Forbund.

Novak Djokovic måtte søndag give fortabt over for Holger Rune, der dermed for femte kamp i træk slog en spiller fra verdensranglistens top-10. <i>Christophe Archambault/Ritzau Scanpix</i>

Novak Djokovic måtte søndag give fortabt over for Holger Rune, der dermed for femte kamp i træk slog en spiller fra verdensranglistens top-10. Christophe Archambault/Ritzau Scanpix

Holger Rune fortsatte søndag sin himmelflugt inden for international herretennis, da han ved at slå ikonet Novak Djokovic vandt den store turnering Paris Masters.

Det store resultatet skabte selvsagt jubel hos Rune selv, men også i Dansk Tennis Forbund.

- På vegne af dansk tennis er jeg vildt glad for, at vi har fået en fuldblods verdensstjerne på ATP-touren, siger formand Henrik Thorsøe Pedersen på forbundets hjemmeside.

- Det er en kæmpe cadeau til Holger og hele hans team, at han allerede som 19-årig er nået så langt.

Sejren i Paris Masters kroner en imponerende periode af Holger Rune, der nu er oppe på at have nået finalen i fire ATP-turneringer i træk.

To er blevet vundet, og når verdensranglisten bliver opdateret mandag, er det med Holger Rune på tiendepladsen.

- Lige siden US Open – men især i de seneste tre uger – har Holger været helt outstanding. Det har været ekstremt imponerende at følge, hvordan han kamp for kamp har bygget på og har slået den ene topspiller efter den anden, siger Henrik Thorsøe Pedersen.

På grund af sin kommende placering på verdensranglisten bliver Holger Rune førstereserve i sæsonfinalen på ATP-touren, der går i gang 13. november.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.