Thisteds oprykningsdrøm fløj bort med blæsten

Thisteds oprykningsdrøm led et alvorligt knæk, da man tabte 1-3 til et Hillerød-hold, der på dagen virkede meget stærkere

Thisted og Hillerød mødtes i direkte oprykningskamp, hvor Thisteds Mikkel Agger både var i hovedrollen på godt og ondt. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Thisted og Hillerød mødtes i direkte oprykningskamp, hvor Thisteds Mikkel Agger både var i hovedrollen på godt og ondt. Foto: Bo Lehm

THISTED:Det set alt andet lige ud til, at Thisted FC også skal spille 2. division i næste sæson. Det er konklusionen efter at have set holdet tabe 1-3 til Hillerød. Med torsdagens sejr er Hillerød fire point foran Thisted med blot tre runder tilbage. 

Thisted FC bød for anden gang på blot fem dage på topopgør i 2. division. Denne gang var det den direkte oprykningskonkurrent Hillerød, der var på besøg, men ligesom søndagens blamage mod Næstved var indsatsen heller ikke denne gang imponerende. 

Der blæste en voldsom vind på tværs af banen i det meste af kampen virkede det som en direkte modvind for Thisted, der havde meget svært ved at finde et kollektivt niveau, der kunne udfordre et stærkt Hillerød-hold. 

- Vi virkede tynget af presset i første halvleg. Det var ikke ret godt fra vores side. Vi var apatiske eller i hvert fald fraværende, siger Thisted FC-træner Bo Zinck.

Gennem hele første halvleg var Hillerød det klart bedste mandskab. De chancer, der blev skabt, blev stort set alle leveret af udeholdet. Nordsjællænderne kunne med rette føle, at de burde have været foran ved sidebyttet. 

Det kom Hillerød imidlertid kort efter pausen. Her havde de orangeklædte spillere allerede haft et forsøg på stolpen mod den gumpetunge Thisted-defensiv, der heller ikke i pausen havde formået at finde de hurtige støvler frem.  

Hillerøds scoring nærmest vækkede det søvnige Thisted-hold, der i minuttet efter 0-1-scoringen formåede at spille sig frem til sine to første seriøse chancer i kampen. 

Bo Zinck var ikke tilfreds med mængden af fejl, som Thisted begik. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Bo Zinck var ikke tilfreds med mængden af fejl, som Thisted begik. Foto: Bo Lehm

I de efterfølgende minutter virkede Hillerød medgørlig for Thisted, men man greb ikke chancen, og i stedet var Hillerød i to omgange meget tæt på at lukke kampen. 

En sejr til Hillerød ville efterlade Thisted i en tæt på umulig situation med tanke på oprykningsmuligheden. Uafgjort kunne til nød gå for nordvestjyderne, der fik en gylden mulighed for at fremtvinge balance på måltavlen efter 68 minutter. 

I første omgang følte Thisted sig følt for et straffe, da bolden var havnet på en Hillerød-arm. Det sendte Thisted-bænken ud i kollektiv spjæt mazurka, men inden Bo Zinck nåede at hive en fiber havde dommer Stefan Fyhn peget på pletten. 

Den store chance skulle Mikkel Agger konvertere, men TFC-profilen ramte ikke målet. Det gjorde han til gengæld da han spurtede fra Hillerød-forsvaret og udlignede til 1-1 med 17 minutter tilbage af kampen.  

TFC missede oprykning

Nu var håbet vendt tilbage, men det forduftede stort set, da Andreas Raahauge blev fanget på mellemhånd og kom til at se skidt ud i en situation, som Martin Al-Atlassi endte med at udnytte til at gøre det til 2-1 for udeholdet.

- Det er himmelråbende sindssygt, at de får det 2-1-mål, for der er kampen vendt. Vi har fået momentum. Vi har dem, hvor vi vil have dem i den periode, men vi kan ikke lave den slags store fejl i sådanne kampe. Alle de fejl, der kunne ske, skete i den sekvens, siger Bo Zinck.

Efterfølgende var Thisted FC aldrig tæt på at komme tilbage i kampen. I stedet kunne Martin Al-Atlassi sende sig selv, holdkammeraterne og de 20 medrejsende fans i ekstase, da han gjorde det til 3-1 på kampens sidste aktion. 

Det efterlader Thisted i en situation, hvor det umiddelbart ligner en oprykningsbillet til Hillerød og ingenting til Thisted FC. 

- Vi skal først og fremmest rejse os til den næste kamp mod B93, så vi får sat en bedre præstation sammen. Så handler det om, at vi kan holde det åbent så lang tid som muligt. Det ser svært ud, men vi skal selv prøve på at vinde, og så må vi se, hvad der sker, siger Bo Zinck.  

Thisted FC - Hillerød Fodbold 1-3 (0-0)

  • Mål: 0-1 Danilo Babovic (48. minut), 1-1 Mikkel Agger (74. minut), 1-2 Martin Al-Atlassi (82. minut), 1-3 Martin Al-Atlassi
  • Thisteds hold (3-4-3): Andreas Raahauge - Jeppe Svenningsen, Mathias Myrthue (Mads Stefansen, 84. minut), Laurits Bust - Laus Nielsen, Asger Bust, Glorie Rutikanga (Frederik Sloth, 58. minut), Emil Lagergaard (Ebbe Facius, 81. minut) - Mikkel Agger, Yao Dieduonne, Antonio Bustamante. 
  • Advarsler: Dino Karjasevic (12. minut), Martin Al-Atlassi (68. minut), Tobias Arndal (78. minut), Emil Lagergaard (80. minut)
  • Tilskuere: 799 (sæsonrekord)

Her brænder Mikkel Agger et straffespark. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Her brænder Mikkel Agger et straffespark. Foto: Bo Lehm

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk