Thomas Delaney er færdig ved VM grundet en skade

Thomas Delaney, der udgik mod Tunesien med en skade, kommer ikke til at spille mere ved VM i Qatar.

Thomas Delaney ses her forlade banen i kampen mod Tunesien på grund af en skade. Nu er han færdig ved VM i Qatar. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Thomas Delaney ses her forlade banen i kampen mod Tunesien på grund af en skade. Nu er han færdig ved VM i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney er færdig ved fodbold-VM i Qatar på grund af en skade. Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) onsdag aften på Twitter.

Den danske midtbanespiller rejser hjem og står til cirka fire ugers genoptræning, oplyser DBU.

- Vi vil savne ham både på og uden for banen. Andre spillere er klar, og vi har en stærk trup til de næste kampe, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Danmark spillede 0-0 i den første kamp ved VM, hvor modstanderen var Tunesien.

Dermed blev det til under en halvlegs fodboldspil for Delaney ved VM. Sevilla-spilleren udgik i slutningen af første halvleg efter en hård tackling, hvor han slog sig.

31-årige Delaney har været fast mand på landsholdet siden 2016. Han har spillet 72 landskampe og lavet 7 mål.

I tirsdagens VM-premiere blev Delaney afløst af Mikkel Damsgaard, hvilket skubbede Christian Eriksen ind i en mere central rolle på Danmarks midtbane.

Ud over Damsgaard og Eriksen råder Hjulmand også over Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard og Mathias Jensen som centrale midtbanespillere.

Desuden kan Daniel Wass både udfylde rollen som back og central midtbanespiller. Det har han vekslet meget med i denne sæson for sit klubhold, Brøndby.

Tidligere har Hjulmand også skubbet Andreas Christensen op på midtbanen i enkelte kampe, så landstræneren har flere muligheder i den tilbageværende trup på 25 spillere.

Hjulmand så bort fra midtbanespillere som Casper Nielsen, Philip Billing og Morten Hjulmand, da han udtog sin VM-trup.

Danmark skal lørdag møde Frankrig i sin anden gruppekamp ved VM. Fire dage efter kampen mod Frankrig venter den sidste gruppekamp mod Australien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.