Thomas Frank beder om tålmodighed med Mikkel Damsgaard

Mikkel Damsgaard tager små skridt i den rigtige retning, men han mangler stadig et stykke, siger Thomas Frank.

Mikkel Damsgaard har siden skiftet til Brentford sidste sommer endnu ikke fundet tilbage til tidligere tiders topform. <i>Adrian Dennis/Ritzau Scanpix</i>

Mikkel Damsgaard har siden skiftet til Brentford sidste sommer endnu ikke fundet tilbage til tidligere tiders topform. Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard leder stadig efter topformen i Brentford under træner Thomas Frank.

Det er kun blevet til 12 kampe for den danske landsholdsspiller i Brentford i denne sæson siden sommerens skifte fra italienske Sampdoria.

I Italien havde han en hård tid med både en skade i baglåret og en bakterie i det ene knæ, som voldte problemer i det meste af sidste sæson.

Thomas Frank efterlyser mere tålmodighed med Damsgaard, som mange husker brillere ved Danmarks EM-slutrunde i sommeren 2021.

- Jeg tror, vi er nødt til at anerkende, at han har været ude i et års tid. Det er rigtig lang tid med både sygdom og skader. Og at bygge sin fysik op igen tager bare tid.

- Jeg har snakket med tidligere spillere, som har været ude i et helt år af forskellige årsager, og det tog dem faktisk et år mere, før de var helt tilbage, hvor de skulle være rent fysisk, siger Thomas Frank.

Lige nu går det går støt og roligt fremad med Damsgaard, lyder det fra Brentford-træneren.

- Det står godt til fysisk med ham. Jeg ser et kæmpe potentiale i Mikkel Damsgaard. Der er en grund til, at jeg hentede ham herover. Han kan være med til at gøre os til et bedre fodboldhold.

- Han havde været ude med sygdom og skade, da han kom og skulle bygges grundlæggende op fysisk, siger Thomas Frank.

I sidste sæson spillede Damsgaard kun 12 kampe for Sampdoria, og han mangler også kontinuerlig kamptræning i denne sæson.

- Vi er et godt stykke med ham, men vi er ikke i mål endnu. Det er ikke det samme, som at han skal være i mål, før han kan spille. Det er vigtigt for mig at pointere.

- Han tager skridtene i den rigtige retning. Så han skal bare blive ved, siger Thomas Frank.

Selv om Damsgaard stadig mangler at brillere i kampene, vil Thomas Frank blive ved med at bruge den danske kreatør.

- Det handler for Mikkel om at have overskud i aktionerne og hele tiden forsøge at gøre tingene. Og så er det en blanding af, at ham og jeg skal give hinanden chancer.

- Jeg skal give ham nogle chancer, og han skal sørge for at være den bedste til træning. Men der er en god plan med ham, forsikrer Thomas Frank.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.