Thorup: Vi skal finde nogle point rundt omkring

FC København skal hente nok point over seks kampe til at avancere fra gruppespillet, siger træner Jess Thorup.

FC København-træner Jess Thorup vil ikke parkere bussen i tirsdagens kamp ude mod Dortmund i Champions League. Der skal også spilles offensiv fodbold undervejs. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

FC København-træner Jess Thorup vil ikke parkere bussen i tirsdagens kamp ude mod Dortmund i Champions League. Der skal også spilles offensiv fodbold undervejs. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Selv om modstanderne i Champions League hedder Manchester City, Borussia Dortmund og Sevilla, er målet for FC København at gå videre fra gruppen.

Det fastslår Jess Thorup på mandagens pressemøde i Dortmund. Tyskerne er den første opgave for FCK i denne sæsons gruppespil tirsdag aften.

- Vi er udmærket klar over Dortmunds store meritter nationalt og internationalt, men vi er ikke kommet herned for at opleve Dortmund og stadion. Vi er kommet for at se, om vi kan gøre en forskel, siger Thorup.

Gruppens nummer et og to avancerer til ottendedelsfinalerne i Champions League, mens nummer tre går videre til Europa Leagues knockoutkampe.

- Det overordnede mål er at spille europæisk fodbold i foråret. Jeg er med på, at vi er kommet i en rigtig svær pulje, og der er helt sikkert ikke mange, der ser os tage specielt mange point.

- Vi har et mål, og det er at gå videre til forårets kampe. Skal vi det, så skal vi finde nogle point rundt omkring. Vores første mulighed er tirsdag, siger Thorup.

FCK-træneren understreger, at københavnerne defensivt skal stå stærkt, men det offensive spil er også vigtigt.

- Vi er ikke kommet til Dortmund for at parkere bussen og håbe på et eller andet tilfældigt. Vi skal blive bedre til det, vi også gør med bolden, siger Thorup.

FCK-anfører Carlos Zeca melder sig klar til at spille 90 minutter mod Dortmund, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg spiller så mange minutter, som træneren har brug for mig. Jeg er klar til at spille hele kampen.

- Det kan jeg forhåbentlig gøre oftere i løbet af sæsonen. Det er en proces, jeg er nødt til at gå igennem, siger Carlos Zeca.

FCK's kamp mod Dortmund spilles tirsdag klokken 18.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.