Tidligere FCK-assistent overtager midlertidigt i Southampton

Premier League-klubben Southampton har fyret manager Ralph Hasenhüttl. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Ralph Hasenhuttl er fortid i Premier League-klubben Southampton. Det oplyser klubben på sin hjemmeside. (Arkivfoto). <i>Oli Scarff/Ritzau Scanpix</i>

Ralph Hasenhuttl er fortid i Premier League-klubben Southampton. Det oplyser klubben på sin hjemmeside. (Arkivfoto). Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Den tidligere assistenttræner i FC København og AGF Ruben Selles skal midlertidigt stå i spidsen for Premier League-klubben Southampton.

Det sker, efter at klubben har fyret manager Ralph Hasenhüttl.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside mandag formiddag.

Den østrigske manager har stået i spidsen for Southampton siden december 2018 - og det er blevet til 173 kampe for den sydengelske klub med et pointgennemsnit på 1,26 point per kamp.

Hasenhuttl er den længst siddende manager for klubben med 1432 dage, siden Premier League-formatet blev etableret i 1992.

Østrigeren står noteret for to af de fire største nederlag i Premier Leagues historie. Både i 2019 og 2021 tabte hans mandskab 0-9 til henholdsvis Leicester City og Manchester United.

Ud over Hasenhuttl forlader også en af østrigerens assisterende trænere, Richard Kitzbichler, klubben.

Hasenhuttls mandskab har kun vundet en af de seneste ni ligakampe - og i weekenden blev det til et 1-4-nederlag på hjemmebane mod Newcastle.

Efter sæsonens første 14 Premier League-kampe er klubben placeret under nedrykningsstregen på tabellens 18.-plads. Kun tre gange er det i indeværende sæson blevet til en sejr for Southampton.

Ruben Selles har været en del af Southamptons trænerstab siden i sommer. Han var assisterende træner for David Nielsen i AGF i 99 kampe i perioden fra januar 2018 til sommeren 2020.

Efter et ophold på seks måneder i spanske Valencia som træner for klubbens U18-hold tog han tilbage til Danmark, hvor han sad på bænken hos FC København som assistent for Jess Thorup.

Southampton oplyser, at Selles til at starte med er dirigent på bænken i midtugens Liga Cup-kamp mod Sheffield Wednesday.

Klubben har meldt ud, at en permanent løsning vil blive fundet senere. Noget tyder på, at den løsning skal findes på den næstøverste hylde.

Championship-klubben Luton Town oplyser i hvert fald på sin Twitter-profil mandag eftermiddag, at Southampton har fået lov til at gå i dialog med Nathan Jones.

Nathan Jones har stået i spidsen for Luton siden slutningen af maj 2020.

I sidste sæson endte klubben under Jones' ledelse på sjettepladsen i Championship - og i indeværende sæson er Luton placeret på tabellens ottendeplads efter 19 kampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.