Tidligere målsluger skal træne FCK's hollandske overmænd

Ruud van Nistelrooy afløser fra den kommende sæson Roger Schmidt som cheftræner i PSV Eindhoven.

Ruud van Nistelrooy var i sin storhedstid en målfarlig angriber i Manchester United, hvor han spillede mellem 2001 og 2006. (arkivfoto). <i>Martin Rickett/Ritzau Scanpix</i>

Ruud van Nistelrooy var i sin storhedstid en målfarlig angriber i Manchester United, hvor han spillede mellem 2001 og 2006. (arkivfoto). Martin Rickett/Ritzau Scanpix

Den hollandske storklub PSV Eindhoven skal have ny træner til sommer, og det bliver et særdeles velkendt navn, der sætter sig i trænerstolen.

Klubben har skrevet en tre år lang kontrakt med den tidligere angrebsstjerne Ruud van Nistelrooy, der dermed får sit første trænerjob i den bedste hollandske række.

- Det har altid været en drøm at være cheftræner for PSV Eindhoven, siger Nistelrooy til klubbens hjemmeside.

Nistelrooy afløser tyskeren Roger Schmidt, der har haft ansvaret for holdet i de seneste to år. Med ham på sidelinjen vandt PSV Eindhoven for nylig samlet med 8-4 over FC København i ottendedelsfinalen i Conference League.

Den kommende PSV Eindhoven-træner spillede som aktiv 70 landskampe for Holland og scorede 35 gange.

Han etablerede sig som topangriber i netop PSV Eindhoven, inden han opnåede international berømmelse i europæiske storklubber.

I 2001 skiftede han til Manchester United og lavede de følgende fem år 150 mål i 219 kampe.

Derefter gik karrieren videre i Real Madrid, hvor målsnittet også var respektabelt. 64 gange nettede van Nistelrooy i sine 96 optrædener for klubben.

Siden han stoppede som aktiv fodboldspiller i 2012, har han fungeret som ungdomstræner i PSV, og han har i flere omgange været assisterende træner for det hollandske landshold.

- PSV er klar til at gå en ny vej til sommer, og jeg er parat til at gøre min del. Samtaler med direktionen har forsikret mig om, at vi er ambitiøse og klar til at skabe noget særligt på lang sigt, siger Ruud van Nistelrooy.

PSV Eindhoven har vundet det hollandske mesterskab 24 gange - senest i 2018.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.