Tiger Woods gør comeback med runde under par i US Masters

Tiger Woods er på en delt 10.-plads efter første runde af US Masters - hans første turnering siden bilulykke.

Tusindvis af fans fulgte Tiger Woods rundt på Augusta National Golf Club. <i>Jamie Squire/Ritzau Scanpix</i>

Tusindvis af fans fulgte Tiger Woods rundt på Augusta National Golf Club. Jamie Squire/Ritzau Scanpix

Golfstjernen Tiger Woods har gjort comeback på sportens største scene, og han satte et positivt aftryk under første runde af majorturneringen US Masters.

Woods gik banen rundt i et slag under par, og det rækker til en delt 10.-plads blandt de 90 spillere.

Han lagde stabilt ud med par på de første fem huller.

På hul seks var de mange tilskuere tæt på at kunne juble over en hole-in-one fra golffænomenet, men bolden stoppede under en meter fra hullet, og det endte med den første af hans tre birdies på runden.

På hul otte blev han noteret for den første af to bogeys.

- Manglende koncentration, konstaterer Woods.

Det er Woods' første turnering, siden han for 14 måneder siden var tæt på at miste førligheden i e soloulykke i bil. Siden har han døjet med smerter i både ryg og ben, mens han har genoptrænet for at komme tilbage på golfbanen.

I tirsdags proklamerede han, at han ville stille til start i US Masters, men med det forbehold, at hans krop stadig kunne tvinge ham til at omgøre beslutningen.

Det gjorde den dog ikke, og torsdag aften dansk tid gik Woods så ud på Augusta National Club under stor bevågenhed. Tusindvis af fans fulgte den 46-årige stjerne i den pink golftrøje rundt på banen. De fejrede hver eneste vellykkede putt.

- Jeg er så øm (i kroppen, red.), som jeg havde regnet med at være, sagde Woods, før han begav sig tilbage til sin lejede bolig for at hvile og få behandlet det ben, han var tæt på at miste i bilulykken i februar 2021.

- Masser af isbade. Jeg fryser næsten mig selv til døde. Men det er en del af det, siger han om sit comeback.

Tiger Woods har tidligere i karrieren vundet US Masters fem gange. Senest i 2019. Det var samtidig den seneste af hans foreløbigt 15 sejre i majorturneringer.

Når anden runde af dette års turnering begynder fredag, er det med sydkoreaneren Im Sung-jae i spidsen. Han er fem slag under par. Cameron Smith fra Australien er et slag efter på andenpladsen.

Der er ingen danske spillere med i sæsonens første majorturnering. Norges Viktor Hovland er på en delt 19.-plads efter første runde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.