Tilbagevendte Steffensen sikrede Vendsyssel vitalt point dybt inde i overtiden

Dybt inde i overtiden udlignede Lasse Steffensen til 2-2, da Vendsyssel FF var en tur i Esbjerg

Lasse Steffensen gjorde comeback med en sen udligning mod Esbjerg, der sikrede Vendsyssel et vigtigt point.  <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Lasse Steffensen gjorde comeback med en sen udligning mod Esbjerg, der sikrede Vendsyssel et vigtigt point.  Arkivfoto: Henrik Bo

ESBJERG:Med en sejr i Esbjerg kunne Vendsyssel FF endegyldigt sikre sig overlevelse i 1. division, mens det samtidig ville sende hjemmeholdet meget tæt på en degradering til landets tredjebedste fodboldrække. 

Det så ud til, at Vendsyssel kunne opfylde den mission, da Jeppe Pedersen gjorde det til 1-0 efter 38 minutters spil.  Den unge lejesvend fra AaB var blevet sendt på banen efter et kvarters spil, da Mikkel Wohlgemuth måtte udgå. 

Gennem det meste af første halvleg var det Esbjerg, der havde bolden, men det var Henrik Pedersens mandskab, der bragte sig foran. 

God første halvleg

- Vi spillede en meget kontrolleret første halvleg, hvor det var min fornemmelse, at vi havde helt styr på kampen. I anden halvleg blev det en lidt mere åben kamp, men jeg føler stadig, at vi havde et par store chancer til at bringe os på 2-0, inden de fik udlignet, siger VFF-træner Henrik Pedersen.

I anden halvleg blev kampbilledet lidt mere jævnbyrdigt, men til gengæld var det Esbjerg, der nu fik sat gang i måltavlen. Lasha Paraunashvili saksesparkede udligningen ind efter 20 minutters spil af anden halvleg. Det mål fungerede som benzin på Esbjerg-spillernes motor. De var klar over, at det kun var sejren, der talte. 

Den kom Esbjerg et skridt tættere på, da Emil Holten bragte dem foran med et kvarter tilbage. Det lignede dermed årets første sejr til vestjyderne, men der er en grund til, at Esbjerg ikke har vundet i dette kalenderår. Deres problemer blev atter udstillet, da Vendsyssel fik udlignet i kampens tillægstid. 

Steffensens stempling

Med 10 minutter tilbage af kampen var Lasse Steffensen blevet sendt i aktion. Det var første gang i 2022, at han så banen. Han har døjet med et træthedsbrud, men nu er han tilbage, og det fik Esbjerg at mærke, da Lasse Steffensen headede bolden i mål. 

Det var faktisk den anden chance, han kom frem til. I første omgang var et indlæg havnet til en helflugter, som Steffensen sparkede over mål.  Men da han fik chance nummer to, var han tilbage i rollen som Vendsyssel-frelser. Dermed skulle han blot bruge 11 minutter på at score sit første mål.

- Vi er glade for at have Lasse tilbage igen, for han kan komme med en fysik i feltet, som ingen andre i vores trup. Det giver bare nogle andre muligheder, når vi for eksempel skal jagte en scoring, siger Henrik Pedersen.

Med det uafgjorte resultat er Vendsyssel otte point foran Esbjerg med tre kampe tilbage. Resultatet betyder, at Hobro er sikker på at blive i 1. division.

Esbjerg fB - Vendsyssel FF 2-2

  • Fodbold, NordicBet Ligaen, nedrykningsspil
  • Mål: 0-1 Jeppe Pedersen (38. minut), 1-1 Lasha Parunashvili (64. minut), 2-1 Emil Holten (77. minut), 2-2 Lasse Steffensen (91. minut)
  • Vendsyssel FF (3-4-1-2): Lukas Jonsson - Thomas Christiansen, Mads Greve, Tobias Damsgaard - Rune Frantsen, Jelle van der Heyden, Mikkel Wohlgemuth (Jeppe Pedersen, 15.), Zander Hyltoft (Panagiotis Armenakas, 80. minut) - Lucas Jensen (Lasse Steffensen, 80.) - Ronnie Schwartz (Wessam Abou Ali, 86.), Tiemoko Konate.
  • Advarsler: Lucas Jensen (60.), Thomas Christiansen (62.)

 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.