Tilfreds Vingegaard: Godt jeg ikke tog chancer

Jonas Vingegaard tabte otte sekunder til Tadej Pogacar, men er tilfreds efter teknisk svær enkeltstart.

Jonas Vingegaard kørte en flot enkeltstart på de drivvåde veje i København. <i>Gonzalo Fuentes/Reuters</i>

Jonas Vingegaard kørte en flot enkeltstart på de drivvåde veje i København. Gonzalo Fuentes/Reuters

Den danske Tour de France-favorit Jonas Vingegaard kom godt - og ikke mindst uskadt - fra land, da feltet åbnede årets Tour de France med enkeltstarten i København.

Han var marginalt bedre end sin sideordnede kaptajn hos Jumbo-Visma, Primoz Roglic, og de tabte begge omkring otte sekunder til deres store rival, Tadej Pogacar.

Men det lille tidstab lagde Vingegaard ikke ret meget i.

- Jeg synes godt, vi kan være tilfredse, i forhold til det vi taber. Der er ikke noget internt klassement. Det er os mod ham, og vi skal spille vores kort senere, lyder det fra Vingegaard.

Mest af alt var han også glad for at komme helskindet gennem enkeltstarten, som blev en drivvåd en af slagsen, hvor en del ryttere styrtede i de spejlglatte sving.

- Jeg synes, det gik godt. Overraskende godt faktisk. Jeg synes ikke, jeg tog chancer, men mit forhjul var ved at skride ud et par gange, fordi det var glat derude, fortæller klatreren fra Glyngøre.

- Jeg er glad for, jeg ikke tog chancer, for så var jeg da nok styrtet. Det gik godt, og jeg er rigtig godt tilfreds med min tid.

Hans landsmand Magnus Cort, som var seks sekunder efter Vingegaard, holdt også ekstra godt fast i styret ude på ruten.

- Jeg havde siddet i bussen og set, hvordan Stefan Bissegger (hans holdkammerat, red.) styrtede hele to gange, så det tog nok lige brodden af min lyst til at angribe svingene med 100 procent, lyder det fra Cort.

- Jeg følte, jeg kørte, hvad jeg turde uden at være bange for at ryge ned. På vej ud mod Den Lille Havfrue kunne jeg også mærke, hvordan cyklen lige dansede lidt i både venstre- og højresvinget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.