Topscorer fortsætter i Silkeborg: Må gerne være skuffet

Anfører Nicklas Helenius kom ikke til udlandet i denne omgang. Han er skuffet, men vil præstere for Silkeborg.

Nicklas Helenius (til højre) er fortsat i Silkeborg, selv om han havde håbet på et eventyr i udlandet. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Nicklas Helenius (til højre) er fortsat i Silkeborg, selv om han havde håbet på et eventyr i udlandet. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Anfører Nicklas Helenius blev i sidste sæson topscorer i Superligaen og var rygtet på vej væk fra Silkeborg denne sommer.

Helenius kom dog ikke afsted, og han lægger ikke skjul på, at der er nogle ting, der ærgrer ham.

- Jeg var skuffet over nogle ting, der skete, men det er langt fra første gang, jeg er skuffet over ting i et transfervindue. Det har jeg prøvet nogle gange, siger Helenius.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg har en drøm om at komme af sted igen. Så jeg ville det gerne, men der var ting, der ikke lykkedes, og sådan er fodbold.

Den 31-årige angriber føler sig værdsat i Silkeborg og vil nu bruge skuffelsen konstruktivt i denne sæson, hvor klubben både skal kæmpe i Superligaen og Conference League.

- Jeg tager det som om, at jeg er uundværlig her i Silkeborg. Klubben kan godt lide mig, og jeg elsker også at være her, så jeg skulle ikke afsted bare for at komme afsted.

- Jeg har lov til at være skuffet, men ser også fremad mod nogle sindssygt fede kampe, siger Helenius.

Silkeborg, der fredag tabte 0-1 til FC København i Parken, endte med at sælge to af holdets profiler i Nicolai Vallys og Rasmus Carstensen.

Cheftræner Kent Nielsen er glad for, at der ikke blev solgt flere, og at en spiller som Helenius blev.

- I bund og grund ville jeg gerne beholde dem alle, men det er også en blåstempling af vores strategi, at vi kan bringe en akademispiller og en spiller, vi har fundet på en lavere hylde, op til topniveau.

- Hvis vi havde fået 50 millioner for Helenius, skulle vi nok have fundet noget andet, men det ekstraordinære bud på ham kom ikke.

- Vi har det fint med, at Nicklas blev, for han har en hel del erfaring, som er vigtig for vores hold, siger Nielsen.

Sportschef i Silkeborg Jesper Stüker forklarer, at der ganske enkelt aldrig kom et bud på Nicklas Helenius, som klubben skulle tage stilling til.

- Det blev aldrig så konkret med Helenius, at der lå et tilbud. Mange har spurgt til ham, men vi skulle aldrig forholde os til noget, siger Stüker.

Helenius har tidligere prøvet kræfter med udlandet i engelske Aston Villa og tyske Paderborn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.