Topseedede kinesere sender dansk damedouble ud af VM

VM-favoritterne var for stor en mundfuld for Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, som viste glimt af klasse.

Maiken Fruergaard (tv.) og Sara Thygesen (th.) spillede i perioder flot, men det var ikke nok til at stække de topseedede kinesere ved VM. <i>Franck Robichon/Ritzau Scanpix</i>

Maiken Fruergaard (tv.) og Sara Thygesen (th.) spillede i perioder flot, men det var ikke nok til at stække de topseedede kinesere ved VM. Franck Robichon/Ritzau Scanpix

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen havde fået den værst tænkelige lodtrækning til tredje runde ved VM. Og det endte da også med at blive endestationen for det danske par.

Det topseedede kinesiske par, de forsvarende verdensmestre Chen Qing Chen og Jia Yi Fan, var modstanderne, og de var kampen igennem et skridt foran danskerne.

Kineserne vandt opgøret sikkert i to sæt med cifrene 21-15, 21-9.

De 12.-seedede danskere viste i glimt, at de kan spille lige op med verdens bedste par, men de har svært ved at holde niveauet gennem en hel kamp.

Dermed blev sjette gang heller ikke lykkens gang for Fruergaard og Thygesen. I fem tidligere møder var det også blevet til sejr for verdensmestrene.

Kineserne havde overtaget fra kampens start, men efter opholdet midtvejs i første sæt fandt danskerne et hul i modstandernes panser.

Det lykkedes at komme op på 13-14, inden Chen Qing Chen og Jia Yi Fan hævede niveauet igen og rykkede afgørende fra. Fra 17-15 snuppede kineserne fire point på stribe.

Forskellen blev taget med ind i andet sæt. De to kinesere var bedst og rykkede hurtigt i front.

Ved opholdet var stillingen 11-5, og det var svært at se, hvordan de danske kvinder skulle få vendt billedet. På intet tidspunkt i kampen var Fruergaard og Thygesen foran på scoretavlen.

Stille og roligt forsvandt den sidste rest af tro på comebacket hos danskerne, og de kom aldrig tilbage i kampen, der sluttede med tung kinesisk dominans.

Mens Viktor Axelsen klarede sig videre, blev torsdag også endestationen for den danske herredouble med Jeppe Bay og Lasse Mølhede.

De stærke indere Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty var danskerne overlegne og vandt sikkert med 21-12, 21-10.

Dermed er Axelsen eneste tilbageværende dansker ved VM.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.