Tottenham vinder og lægger pres på Arsenal i CL-ræset

Efter sejr over Burnley overtager Tottenham fjerdepladsen fra Arsenal, som kan vinde pladsen tilbage mandag.

Harry Kane scorede det afgørende mål for Tottenham på straffespark. <i>Paul Terry/Ritzau Scanpix</i>

Harry Kane scorede det afgørende mål for Tottenham på straffespark. Paul Terry/Ritzau Scanpix

Tottenham stemplede søndag ind i Premier Leagues fornemme selskab.

Hjemme i London vandt Pierre-Emile Højbjerg og holdkammeraterne med 1-0 over Burnley, der slås for overlevelse i bunden af tabellen.

Dermed hopper Tottenham op på den fjerdeplads, der betyder direkte kvalifikation til næste sæsons Champions League-gruppespil.

En scoring på straffespark fra Harry Kane i første halvlegs overtid blev afgørende.

Arsenal er nu skubbet ned på femtepladsen. Klubben har dog mulighed for at tage fjerdepladsen tilbage mandag. Det kræver en sejr ude over Newcastle.

Burnley er lige over nedrykningsstregen. Klubben har samme antal point som Leeds lige under nedrykningsstregen. De to mandskaber i bunden mangler at spille to kampe.

I søndagens opgør på Tottenham Hotspur Stadium var der ikke så meget at rafle om før pausen. Hjemmeholdet var bedre end gæsterne og producerede flere fine muligheder for scoringer.

Vi skulle dog langt ind i første halvlegs tillægstid, før målet blafrede.

Tottenham fik frispark i venstre side af banen. I feltet satte Davinson Sánchez låret på bolden, som derefter sprang op på Ashley Barnes' flagrende arm. Efter et langvarigt VAR-tjek blev der dømt straffespark, og det scorede Harry Kane på.

Burnley åbnede anden halvleg med fin intensitet og pressede Tottenham tilbage på banen. Det resulterede blandt andet i et brag af et stolpeskud fra Ashley Barnes.

Tottenham syntes dog i forholdsvis fin kontrol og begyndte at skrue tempoet i vejret igen. Hjemmeholdet satte nogle fine angreb sammen, og to gange blev Nick Pope tvunget til at diske op med klasseredninger, da Heung-min Son kom til afslutninger midt i feltet.

På grund af den stærke målmand meldte Burnley sig aldrig helt ud af opgøret, og det lå hele tiden i luften, at gæsterne kunne få en vigtig scoring.

Helt til det sidste pressede de på, og Tottenham måtte lidt febrilsk redde kastanjerne ud af ilden et par gange, inden dommeren fløjtede opgøret af.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi og kommune undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk