Tour-danskere er trygge ved trængsel trods coronarisiko
På trods af den seneste vækst i antallet af coronatilfælde kan fans tilsyneladende komme tæt på cykelrytterne.

Coronavirus bør ikke længere have særstatus, mener Magnus Cort, der vil lade det være op til holdene selv, om de vil teste rytterne. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Da coronasmitten for et par uger siden eksploderede i cykelløbet Schweiz Rundt, blev der straks spekuleret i potentielt hårde konsekvenser for Tour de France.
Et af de helt store spørgsmål var, om rytterne skulle skærmes mest muligt fra fansene - også de danske. Hvad det ville gøre for den samlede oplevelse.
Men da samtlige hold onsdag rullede gennem de københavnske gader for derefter at blive mødt af en stor flok tilskuere i Tivoli, var der ikke meget coronafrygt at spore.
Jo, mundbindene var på igen. For det meste. Og så afholdes en del af pressemøderne digitalt. Men de talrige fans og medier kunne komme ret tæt på rytterne, og det hilser Treks Mads Pedersen velkommen.
- Det er helt fint, hvis alle respekterer hinanden, og I (journalister, red.) tænker jer om og spritter af. Det samme med fans og så videre. Vi tager vores forholdsregler, og så skal vi nok klare den. Jeg har nok været nærkontakt med flere ned i Kvickly, når jeg handler dernede, end jeg nødvendigvis har herinde, siger han i Tivoli efter præsentationen.
Også landsmanden Magnus Cort ser positivt på de forhold, rytterne er blevet budt indtil videre.
- Jeg synes, de har ramt en god balance her. Vi følte os sikre gennem gaderne med barrierer på begge sider. Vi havde god plads til at køre på vejen, så jeg føler ikke, det er et problem, siger han.
Før starten på Tour de France er rytterne Tim Declercq, Matteo Trentin og Samuele Battistella blevet pillet ud på grund af positive coronatest. Omer Goldstein er også fjernet fra startlisten hos Israel-holdet, da han er nær kontakt til en smittet.
Kravet om, at rytterne skal levere en negativ coronatest to dage før løbsstarten har Den Internationale Cykelunion (UCI) bevaret. De skal også testes på to af hviledagene, men derudover er det op til holdene selv, hvor meget de vil teste.
En positiv test betyder ikke længere, at en rytter partout skal isoleres, efter regelændringen. Desuden er en mulighed for løbsarrangører til at smide et helt hold ud, hvis mindst to ryttere inden for syv dage bliver testet positiv for coronavirus, fjernet.
Stod det til Magnus Cort, burde coronavirus ikke længere have særstatus sammenlignet med andre sygdomme, så han er glad for lempelserne.
- Ligesom i resten af samfundet, hvor man også tager det mere og mere roligt, er det på sin plads, at vi kan slappe lidt mere af med det. Jeg synes godt, at man kan droppe det og se på det som en hvilken som helst anden sygdom.
- Folk kan køre med en brækket arm, hvis de har lyst til det, selv om de ikke kan bremse med det ene af grebene. Normalt stopper det ikke folk fra at køre, hvis de kan sidde på cyklen, lyder det fra EF-danskeren.
/ritzau/
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.