Tour-direktør rangerer dansk Grand Départ blandt de bedste

Touren forlod søndag Danmark, som viste sig fra sin bedste side ifølge løbsdirektør Christian Prudhomme.

Tour-løbsdirektør Christian Prudhomme (th.), her sammen med forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, var imponeret over den danske Grand Départ. <i>Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix</i>

Tour-løbsdirektør Christian Prudhomme (th.), her sammen med forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, var imponeret over den danske Grand Départ. Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Tour de France på dansk jord er slut, efter at feltet søndag afsluttede den sidste af de tre danske etaper i Sønderborg.

Den historiske Grand Départ for verdens største cykelløb i Danmark lokkede mange danskere til vejsiderne langs ruten, og løbsdirektør Christian Prudhomme var meget tilfreds med løbets besøg i Danmark.

Til hjemmesiden letourcph.dk, som den danske Grand Départ-arrangør står bag, siger Prudhomme.

- Med den danske Grand Départ har vi delt den danske glæde for cykling med hele verden. Touren, rytterne og holdene og Tour-fans fra hele verden er nu alle forelsket i Danmark, siger Prudhomme.

- Jeg føler mig så beæret over, at Touren har været forbi Danmark med Grand Départ - en af de bedste nogensinde.

Der er endnu ikke kommet estimater på, hvor mange danskere som stod i start, mål og langs ruten på de tre etaper, men Prudhomme behøver ikke tal for at stemple Tourens besøg i Danmark som en kæmpe succes.

- Den danske Grand Départ var alt, hvad vi drømte om - men vi fik meget mere, lyder det fra Tour-chefen.

- En fantastisk og rørende holdpræsentation og tre helt igennem spektakulære etaper. På tværs af landet oplevede vi fantastisk stemning, og et publikum med smil på alle ansigter.

De ti danske ryttere, som er med i årets Tour, har igen og igen fortalt, hvor enestående en opbakning de mærkede langs de danske veje.

Blandt andet svarede veteranen Jakob Fuglsang efter etapen til Sønderborg, da han blev spurgt, om han havde forestillet sig, der ville være så mange tilskuere langs vejene:

- Nej, det havde jeg ikke forestillet mig. Det ved jeg ikke, om der var nogen, der kunne have forestillet sig. Jeg ved ikke, hvor mange der var, men hvis der er seks millioner mennesker i Danmark, så føltes det som om, der stod fem millioner derude, lød det fra Fuglsang.

Løbets 4. etape køres tirsdag med start i Dunkerque.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.