Tour-vinder overrasker sig selv: Troede jeg var for gammel

Geraint Thomas har fået en god start på Tour de France og har selskab af tre holdkammerater i top-10.

Geraint Thomas blev nummer fem på fredagens etape og ligger på en samlet tredjeplads. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Geraint Thomas blev nummer fem på fredagens etape og ligger på en samlet tredjeplads. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

At dømme ud fra de første syv Tour de France-etaper ligner Geraint Thomas atter en mand, man skal regne med, når kampen om podiepladserne spidser til.

Tour-vinderen fra 2018 leverede en stærk indsats på fredagens bjergprøvelse på La Planche des Belles Filles, hvor han sluttede på femtepladsen 14 sekunder efter Tadej Pogacar.

Og den fine bedrift overrasker Thomas en smule. Den 36-årige waliser frygtede, at han var ved at være for gammel til at lege med i toppen af feltet.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Jeg hører jo tit, at jeg er gammel og forbi min storhedstid. Det har måske været på vej ind i hovedet på mig.

- Men jeg havde det faktisk godt. Jeg var overrasket over, at jeg kunne sidde så længe med de bedste, siger Geraint Thomas om den ekstremt stejle finale på fredagens etape.

- Vingegaard stak af. Jeg forsøgte at fortsætte, kom forbi Roglic, men han overhalede mig igen til sidst. Det var fantastisk at være med helt fremme, erklærer han.

Samlet er Geraint Thomas nummer tre, men det er værd at bemærke, at hans hold, Ineos, har hele fire ryttere i top-10.

Ud over Thomas er det Adam Yates (4), Tom Pidcock (7) og Daniel Martinez (10).

Det kan blive en fordel i forsøget på at true Pogacar, der foreløbig har vist sig noget nær usårlig.

- Det var rart at være i nærheden af ham for en gangs skyld. Men vi er tre mand med fremme. På et tidspunkt bør det blive en fordel, hvis vi udnytter det fornuftigt, siger Thomas

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.